Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει- "Καμπανάκι" για τις ψυχικές επιπτώσεις στους πολίτες

Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει- "Κα...

Επισημαίνει την ανάγκη αντιμετώπισης των ψυχολογικών επιπτώσεων σε ολόκληρες κοινωνίες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χτυπάει το «καμπανάκι», επισημαίνοντας πως ο κορωνοϊός «μπορεί να μη φύγει ποτέ», την ώρα που οι ειδικοί του προβλέπουν μια επερχόμενη παγκόσμια κρίση ψυχικής υγείας εξαιτίας των lockdown. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας την Τετάρτη προειδοποίησε πως είναι ανώφελο να προσπαθεί κανείς να  προβλέψει πόσο καιρό θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ο κορωνοϊός, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να συνεχιστεί η «μαζική προσπάθεια» αντιμετώπισής του.

«Είναι σημαντικό να βάλουμε το δεδομένο στο τραπέζι: αυτός ο ιός μπορεί να γίνει ένας ακόμη ενδημικός ιός ο οποίος θα επανεμφανίζεται περιοδικά στις κοινωνίες μας», δήλωσε ο Michael Ryan, επικεφαλής διαχείρισης κρίσεων του ΠΟΥ.

«Νομίζω ότι δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε υποσχέσεις ή να προσδιορίσουμε ημερομηνίες. Αυτή η ασθένεια μπορεί να εγκατασταθεί και να αποτελέσει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, ή μπορεί και όχι», είπε.

 

Να αντιμετωπιστούν οι ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας

Μια έκθεση του τμήματος ψυχικής υγείας του ΠΟΥ προς τα Ηνωμένα Έθνη έρχεται να προειδοποιήσει και για μια άλλη επικείμενη κρίση: «Η απομόνωση, ο φόβος, η αβεβαιότητα, η οικονομική αναταραχή - όλα προκαλούν ή θα μπορούσαν να προκαλέσουν ψυχικές αναταραχές», σύμφωνα με τη διευθύντρια του τμήματος, Ντέβορα Κέστελ. Συμπλήρωσε δε, πως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε μια αύξηση της έντασης των ψυχικών ασθενειών, κυρίως σε νέους και παιδιά, αλλά και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

«Η ψυχική υγεία και η ευημερία ολόκληρων κοινωνιών έχουν επηρεαστεί σοβαρά από αυτήν την κρίση και αποτελούν προτεραιότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως», είπε.

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being