Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι νέες εντάξεις στο επίδομα 800 ευρώ– Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται

Οι νέες εντάξεις στο επίδομα 800 ευρώ– Π...

Όλες οι κατηγορίες

Μέχρι χθες οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ ανήλθαν σε 851.000. Οι πρώτες πληρωμές θα αρχίσουν την Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020.

Επιπλέον κατηγορίες εργαζομένων εντάσσονται στα μέτρα προστασίας από τις συνέπειες του κορωνοϊού και θα δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το επίδομα των 800 ευρώ θα στις εξής κατηγορίες εργαζομένων: 
Καλλιτέχνες
Ξεναγοί 
Τουριστικοί συνοδοί 
Οικοδόμοι
Ωρομίσθιοι 
Ιεροψάλτες
Φορτοεκφορτωτες
Εργαζόμενοι Helexpo
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Ταξιθέτες
Εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες
Εργαζόμενοι σε επίσχεση

Μέχρι χθες οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ ανήλθαν σε 851.000. Εκτιμάται ότι οι νέες κατηγορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αφορούν περίπου 100.000 εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για την χορήγηση των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις με έως 5 εργαζόμενους.

Πότε θα πληρωθούν τα 800 ευρώ

Οι πρώτες πληρωμές των 800 ευρώ θα αρχίσουν την Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020, και θα καταβάλλονται τμηματικά στους δικαιούχους μέχρι τις 7 Μαΐου.

Στις 14 θα είναι μέρα προετοιμασίας και από τις 15 έως και τις 17 θα γίνει το πρώτο κύμα πληρωμών του επιδόματος ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για αυτή την κατηγορία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, μέχρι και τις 20 του μήνα θα γίνονται οι δηλώσεις των επιχειρήσεων που έχουν μεγάλη μείωση του τζίρου τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Από τις 21 ως τις 23 θα υπάρχει περίοδος για διορθώσεις σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους οποίους θα γίνει αναστολή της σύμβασης. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν υπεύθυνη δήλωση ανάλογα με το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ για να πάρουν και αυτοί το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ. Από τις 25, 26 έως και τις 27 Απριλίου θα γίνει το δεύτερο κύμα πληρωμών των επιδομάτων.

Το τρίτο κύμα πληρωμών θα ενεργοποιηθεί από 5, και θα συνεχιστεί στις 6 και 7 Μαΐου. Το τρίτο κύμα θα αφορά αυτούς έχασαν την προθεσμία υποβολής ή έκαναν οποιοδήποτε λάθος στην δήλωσή τους. Δεν θα χάσουν το επίδομα αλλά θα το πάρουν μια εβδομάδα αργότερα από τους υπολοίπους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις