Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με το 50% των εργαζομένων της και εναλλάξ δουλεύει πλέον η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος

Με το 50% των εργαζομένων της και εναλλά...

Λογω των αυξημένων μέτρων προστασίας ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού

Με το 50% πλέον των υπαλλήλων της εργάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος λόγω της νέας κατάστασης και δεδομένων που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, η Περιφέρεια υπολειτουργεί, με εκ περιτροπής εργασία των υπαλλήλων της Περιφέρειας και περιορισμένη στο ελάχιστο προσέλευση των πολιτών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (και μόνο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία). Κάποιοι υπάλληλοι εργάζονται από το σπίτι όπου δυνατόν. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ανεστάλησαν και όλες οι εξεταστικές διαδικασίες (π.χ. άδειες οδήγησης) και έλεγχοι ΚΤΕΟ με παράλληλη παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Ακόμα τοποθετήθηκαν προστατευτικά χωρίσματα από «πλέξι γκλας» , όπου δεν υπάρχουν, σε θυρίδες εξυπηρέτησης κοινού και με ευθύνη των προϊσταμένων θα πρέπει σε κάθε χώρο γραφείου να βρίσκεται εκ περιτροπής μόνο ένας εργαζόμενος. Την ίδια ώρα σε ενιαίους χώρους θα πρέπει να υπάρχει επαρκής χώρος μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Τέλος στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα) συγκροτήθηκε επιτελική ομάδα για την ενημέρωση και υποστήριξη του Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 αποτελούμενη από τους:

1.            Φαρμάκη Νεκτάριο – Περιφερειάρχη Π.Δ.Ε.

2.            Σύρμο Γεώργιο – Εκτελεστικό Γραμματέα της Π.Δ.Ε.

3.            Κόλλαρη Κων/νο – Προϊστάμενο Εσωτερικής Λειτουργίας της Π.Δ.Ε.

4.            Πλώτα Γεωργία  - Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

5.            Γυφτάκη Νικόλαο – Προϊστάμενο Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας.

6.            Λάμπο Θεόδωρο – Δ/ντή Δημόσιας Υγείας.

Από την Περιφέρεια παρέχονται και οδηγίες για την προστασία των ευπαθών ομάδων και περιγράφονται μεταξύ άλλων στην απόφαση που υπέγραψε την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στο πλαίσιο του περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και προστασίας της δημόσιας υγείας, βάσει των νόμων και διατάξεων που έχουν τεθεί σε ισχύ από το Ελληνικό Κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις