Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καθολικοί, Ευαγγελικοί και Μάρτυρες του Ιεχωβά παίρνουν μέτρα για τον κορωνοϊό

Πάτρα: Καθολικοί, Ευαγγελικοί και Μάρτυρ...

Διεκόπηκαν λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, οι συνάξεις όπως ανέφεραν στο thebest.gr εκπρόσωποι της Ευαγγελικής Εκκλησίας και των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Εκτός από τους Χριστιανούς Ορθόδοξους, στην πόλη της Πάτρας, υπάρχει και μεγάλη κοινότητα Καθολικών, η εκκλησία των οποίων αφιερωμένη στον Άγιο Ανδρέα έχει ιστορία πλέον των 175 χρόνων. Λόγω των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ήδη η ιερά ακολουθία της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020 όπως ανέφερε στο thebest.gr ο εφημέριος π. Γεώργιος τελέστηκε με μικρή προσέλευση και τους πιστούς να κάθονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους ενώ όπως εξελίσσονται τα πράγματα, κάτι που ήδη έγινε σε Ισπανία και Ιταλία, θα διακοπούν οι θείες λειτουργίες με παρουσία πιστών και ο ναός θα είναι ανοικτός με περιοριστικά μέτρα μόνο για ατομικές προσευχές και για τις απαραίτητες τελετές όπως μία κηδεία.

Να θυμίσουμε πως οι Καθολικοί που έχουν δικό τους Αρχιεπίσκοπο στην Ελλάδα, εορτάζουν το Πάσχα όχι σύμφωνα με τις ημερομηνίες της Καθολικής εκκλησίας στο εξωτερικό αλλά τις ίδιες ημερομηνίες με το Πάσχα των Ορθοδόξων. Φέτος το Πάσχα των Καθολικών στο εξωτερικό προηγείται μία εβδομάδα από το Πάσχα των Ορθοδόξων.

Στην Πάτρα αναφορικά με άλλα δόγματα και Μαρτυρίες, λειτουργεί και η Ελεύθερη Ευαγγελική εκκλησία στην οδό Κανελλοπούλου 72, καθώς και η Εκκλησία Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά με έδρα τους την Αίθουσα Βασιλείας στο τέρμα της οδού Κορίνθου.

Όπως μας είπαν από την Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία, ήδη από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 προέβησαν στην διακοπή της λατρείας που περιελάμβανε το κήρυγμα, 10.30-11.30 το πρωί και τη λειτουργία της θείας κοινωνίας που ακολουθούσε ενώ η συνάντηση της προσευχής την Κυριακή το απόγευμα έγινε με ελάχιστα άτομα παρόντα (όχι παραπάνω από 15) που ήσαν ακροβολισμένα εντός της αίθουσας που έχει χωρητικότητα άνω των 130 ατόμων. Το βράδυ της Δευτέρας 16/3 και εν αναμονή της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος υπάρχει συνεδρίαση του πρεσβυτερίου της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας που να σημειώσουμε πως η κεντρική έδρα της είναι στην Αθήνα και είναι θρησκευόμενο νομικό πρόσωπο.

Τέλος όπως ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Δημήτρης Ζαχουλίτης από την Εκκλησία Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι συνάξεις που γίνονταν απογευματινές ώρες τα σαββατοκύριακα έχουν πλέον σταματήσει και έχουν μπει στην 3η εβδομάδα αφότου διακόπηκαν ενώ σταμάτησε και η δημόσια μαρτυρία που γίνεται σε δημόσιους χώρους όπως με τα ενημερωτικά σταντ σε σημεία όπως το κάτω μέρος της πλ. Γεωργίου. Η αίθουσα της Βασιλείας όπως την ονομάζουν στην οδό Κορίνθου πριν την Βενιζέλου χωρά έως και 400 άτομα σε μία κανονική συνάθροιση. 

Κείμνεο-ρεπορτάζ: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις