Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπερνοσοκομείο Κορωνοϊού το Πανεπιστημιακό του Ρίου - Ο επιστημονικός σχεδιασμός

Υπερνοσοκομείο Κορωνοϊού το Πανεπιστημια...

Το πλάνο περιλαµβάνει την ανάπτυξη µε διαδικασίες-εξπρές 10- 11 κρεβατιών ΜΕΘ, αποκλειστικά για ασθενείς µε κορωναϊό

Την εκτίμηση ότι το πρώτο μεγάλο κύμα ασθενών που θα νοσήσουν από κορωνοϊό και είτε θα χρειαστούν απλή νοσηλεία είτε θα µπουν σε εντατική µονάδα θα είναι στην περιοχή της Αχαΐας, ακριβώς επειδή εκεί καταγράφηκαν και τα πρώτα µαζικά κρούσµατα, µετά την εκδροµή των 53 ατόµων στους Αγίους Τόπους, εκφράζουν οι επιστήμονες.

Υψηλόβαθµες κυβερνητικές πηγές υπογραµµίζουν ότι πλέον οι υγειονοµικές Αρχές θεωρούν την περιοχή της Πάτρας την πρώτη µεγάλη πηγή των πιο σοβαρών κρουσµάτων στη χώρα και για τον λόγο αυτό εστιάζουν στη λήψη µέτρων πρώτιστα στη συγκεκριµένη περιοχή.

Ηδη, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στην 6η Υγειονοµική Περιφέρεια (ΥΠΕ), αποφασίστηκε ότι το Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο Πατρών θα αποτελέσει τον πρώτο δίαυλο υποδοχής και αντιµετώπισης του πρώτου κύµατος ασθενών, και όχι απλώς περιστατικών που θα χρειαστούν να νοσηλευθούν.

Ουσιαστικά, το Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο του Ρίου περνά πλέον σε µια διαφορετική φάση λειτουργίας και καθίσταται ουσιαστικά νοσοκοµείο περίθαλψης ασθενών µε κοροναϊό.

Μάλιστα, σε µερικές µέρες θα λειτουργήσει και το τοπικό εργαστήριο ελέγχου, ώστε να µην αποστέλλονται τα δείγµατα στο Ινστιτούτο Παστέρ. Το νοσοκοµείο περιορίζει τη λειτουργία του χειρουργικού τοµέα και πλέον θα πραγµατοποιούνται µόνο οι απολύτως απαραίτητες επεµβάσεις.

 Ηδη µεταφέρθηκαν όλοι οι ασθενείς από την ΩΡΛ Κλινική και την Οφθαλµολογική Κλινική σε άλλους θαλάµους, ώστε οι δύο αυτοί χώροι να διατεθούν αποκλειστικά για τον κοροναϊό. Σύµφωνα µε τον έως τώρα σχεδιασµό, σε συνολικά 45 κλίνες θα νοσηλεύονται µόνο ασθενείς µε κοροναϊό.

Το πλάνο περιλαµβάνει την ανάπτυξη µε διαδικασίες-εξπρές 10- 11 κρεβατιών ΜΕΘ, αποκλειστικά για ασθενείς µε κοροναϊό, καθώς θα πρέπει τα περιστατικά να είναι πλήρως αποµονωµένα από άλλους νοσηλευόµενους σε εντατικές.

Ηδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές µε εταιρείες σε περίπτωση που χρειαστεί να προµηθεύσουν το υπουργείο Υγείας και τις αρµόδιες Αρχές µε ιατροτεχνολογικά συστήµατα για εντατικές.

Αυτό πάντως φαίνεται πως είναι και το εγγενές πρόβληµα στα µεγάλα δηµόσια νοσοκοµεία της Αττικής: δεν έχουν αποµονωµένες κλίνες σε εντατικές.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίµου φέρονται να έχουν ζητήσει να επιταχυνθεί η διαδικασία για την επιχειρησιακή ετοιµότητα, ειδικά σε περίπτωση που θα υπάρξουν περιστατικά τα οποία θα απαιτούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Ο σχεδιασµός περιλαµβάνει αντίστοιχες ταχείες διαδικασίες και για αποµόνωση και άλλων κλινών σε ΜΕΘ σε µεγάλα νοσοκοµεία της Αθήνας. 

Να σηµειωθεί ότι από την πρώτη στιγµή πολλοί εµπειρογνώµονες ειση γούνταν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στον διαχωρισµό των κλινών στις εντατικές, καθώς επιδηµιολογικά δεν µπορούν να συνυπάρχουν περιστατικά διαφόρων ασθενών µε αυτούς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

"Εθνος της Κυριακής"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις