Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Άγριες Μέλισσες Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 I Can't Breathe
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατάληψη στον ΙΚΑ στη Γούναρη και στον Άγιο Αλέξη λόγω κορωνοϊού- ΦΩΤΟ

Κατάληψη στον ΙΚΑ στη Γούναρη και στον Άγιο Αλέξη λόγω κορωνοϊού- ΦΩΤΟ

Από τους υπαλλήλους

Σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου στην οδό Γούναρη αλλά και στο υποκατάστημα του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί  ο συνωστισμός ώστε να προστατευθούν οι ίδιοι και οι ασφαλισμένοι από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ν. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου:

«μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, σε σχέση με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού στους νομούς Αχαίας Ηλείας και Ζακύνθου και αφού δεν έτυχαν άμεσης τουλάχιστον ανταπόκρισης από τη Διοίκηση τα πολύ συγκεκριμένα και απαραίτητα για την διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων, των οικογενειών τους, αλλά και του συναλλασσόμενου κοινού μέτρα που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ζήτησε με χθεσινό του έγγραφο προς τη Διοίκηση ή έστω την άμεση ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας εκ μέρους της Διοίκησης ως προς αυτή την κατεύθυνση, αποφάσισε να προβεί σε συμβολική ολοήμερη κατάληψη των Υπηρεσιών ΕΦΚΑ Μισθωτών, των ανωτέρω νομών, την Παρασκευή 6/3/2020.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε με έγγραφό μας προς την Διοίκηση του ΕΦΚΑ που δημοσιοποιήθηκε και με δελτίο τύπου μας χθες, να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

Να παραταθεί η ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων έως τέλη Απριλίου 2020 προς αποφυγή των τεράστιων ουρών που δημιουργούνται καθημερινά στα τμήματα μητρώου όλης της χώρας που γειτνιάζουν στα περισσότερα υποκαταστήματα με τα τμήματα παροχών που εξυπηρετούν στην πλειοψηφία τους ασθενείς.

Να ανασταλεί ή να μειωθεί για τις πρώτες αυτές ημέρες το ωράριο συναλλαγής με το κοινό και να εξυπηρετούνται από τις Υπηρεσίες των νομών Αχαϊας, Ηλείας και Ζακύνθου μόνο εξαιρετικές και έκτακτες περιπτώσεις.

Να προβλεφθεί η μη λειτουργία των υπηρεσιών ανάλογα με τις εξελίξεις.

Να απολυμαίνονται οι χώροι των Υπηρεσιών σε τακτά χρονικά διαστήματα και να παρασχεθούν είδη απολύμανσης και προφύλαξης στους υπαλλήλους.

Επιπλέον ζητάμε να παραταθούν για δύο μήνες όλες οι πληρωμές συντάξεων αναπηρίας και κοινωνικών επιδομάτων γιατί η συνάθροιση ασφαλισμένων στις επιτροπές γίνεται με απαράδεκτες συνθήκες και αφορά άτομα συνήθως υψηλού κινδύνου.

Η σημερινή κατάληψη δεν προέρχεται από έλλειψη αυτοσυγκράτησης και δεν θέλουμε να σπείρουμε πανικό αλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να παρθούν άμεσα και σοβαρά μέτρα .

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι οι Υπηρεσίες του Ενοποιημένου πια ασφαλιστικού συστήματος εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης ειδικά το αρχικό αυτό διάστημα.

Περιμέναμε υπεύθυνα όλες αυτές τις ημέρες ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ».

Ειδήσεις