Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τον Μάρτιο οι απολογίες και η απόφαση για τις φρικτές δολοφονίες Παπανδρέου- Κουλούρη

Πάτρα: Τον Μάρτιο οι απολογίες και η από...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Διεκόπη η δίκη

Στις 13 Μαρτίου θα απολογηθούν στα δικαστήρια της Πάτρας οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονίες της Ρεγγίνας Παπανδρέου και της Κωνσταντίνας Κουλούρη.

Η δίκη διεκόπη σήμερα ενώ μέχρι σήμερα ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσαν οι μάρτυρες που σχετίζονται με την υπόθεση.

Την Ρεγγίνα Παπανδρέου την βασάνισαν καθώς την μαχαίρωναν μέχρι να αποκαλύψει που είχε χρήματα και κοσμήματα. Η γυναίκα πάλεψε με τους δράστες.

Η Κωνσταντίνα Κουλούρη βρέθηκε φιμωμένη με μονωτική ταινία και δεμένη στα χέρια και στα πόδια. Ο θάνατός της είχε προέλθει από ασφυξία.

Στο εδώλιο κάθισαν ένας άνδρας και μία γυναίκα που κατηγορούνται για τις δύο φρικτές δολοφονίες. Οι δύο τους ήταν ζευγάρι όταν διαπράχθηκαν οι δολοφονίες και έχουν αποκτήσει ένα κορίτσι που σήμερα είναι 15 χρονών.

Οι άτυχες γυναίκες βρήκαν φρικτό θάνατο, με διαφορά λίγων ημερών, στα χέρια ενός αδίστακτου ζευγαριού που εισέβαλαν στα σπίτια τους για να κλέψουν.

Οι δυο τους ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Το Δικαστήριο της Ηλείας σε πρωτόδικο βαθμό έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα για ποινές δις ισόβια και τριάντα έτη κάθειρξης, για κάθε έναν από τους κατηγορουμένους.

Έμπαινε σε τράπεζες και παρακολουθούσε συναλλαγές που έκαναν ηλικιωμένοι. Στη συνέχεια ενημέρωνε το σύντροφό της που περίμενε απέξω και εκείνος ακολουθούσε τα υποψήφια θύματα

Πώς το «σατανικό» ζευγάρι εντόπιζε τα θύματα

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν μέσα στη δικαστική αίθουσα και σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων το ζευγάρι λειτούργησε βάση σχεδίου προκειμένου να ληστέψει τα θύματα που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου στα χέρια τους.

Στην περίπτωση της δασκάλας Ρεγγίνας Παπανδρέου η κατηγορούμενη χτύπησε το κουδούνι του θύματος λέγοντας πως ενδιαφέρεται να νοικιάσει διαμέρισμα που είχε το θύμα στην πολυκατοικία που έμενε.

Η κατηγορούμενη εργαζόταν σε καφετέρια όπου το θύμα πήγαινε συχνά ενώ την είχε εντοπίσει και μέσα από τη φιλανθρωπική της δράση στην εκκλησία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις η κατηγορούμενη, ειδικά από τη στιγμή που έχασε τη δουλειά της, έπαιρνε φαγητό από την εκκλησία.

Γενικότερα το ζευγάρι είχε ένα συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο δρούσε προκειμένου να εντοπίσει και να παγιδεύσει τα θύματα του.

Η κατηγορούμενη έμπαινε σε τράπεζες και παρακολουθούσε συναλλαγές που έκαναν ηλικιωμένοι. Στη συνέχεια ενημέρωνε το σύντροφό της που περίμενε απέξω και εκείνος ακολουθούσε τα υποψήφια θύματα.

Η κατηγορούμενη ήταν επίσης εκείνη που πήγαινε στα ενεχυροδανειστήρια τα  κοσμήματα που έκλεβαν. Γενικότερα παρουσιάζεται ως «εγκέφαλος» της δράσης τους και είχε το «πάνω χέρι» αφού έλεγχε ακόμα και τις τσέπες του συντρόφου τους προκειμένου να ελέγξει αν της έκρυβε κάτι από τα κλοπιμαία.
 

Αφού θεώρησε ότι δεν κινδυνεύει από κάτι, βλέποντας από το μπαλκόνι μία μικροκαμωμένη γυναίκα που ενδιαφερόταν να νοικιάσει το σπίτι, άνοιξε την πόρτα και άρχισε η αντίστροφή μέτρηση

Στην περίπτωση της Ρεγγίνας Παπανδρέου χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της απασχόλησης.

Αφού θεώρησε ότι δεν κινδυνεύει από κάτι, βλέποντας από το μπαλκόνι μία μικροκαμωμένη γυναίκα που ενδιαφερόταν να νοικιάσει το σπίτι, άνοιξε την πόρτα και άρχισε η αντίστροφή μέτρηση.

Της επιτέθηκαν και την μαχαίρωσαν 36 φορές. Θανατηφόρα ήταν 2-3 μαχαιριές. Όλες οι υπόλοιπες έγιναν για να την βασανίσουν και να τους αποκαλύψει που είχε χρήματα αλλά και κοσμήματα.

Το ρόλο που είχε ο καθένας από τους δύο κατηγορούμενους καλείται να εξετάσει το δικαστήρια. Ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει τις πράξεις του αλλά η κατηγορούμενη αρνείται τη συμμετοχή στις δολοφονίες.
 

«Πρόκειται για μία γυναίκα μικρόσωμη που στο σώμα της έχει λάμες μετά από πτώση από τρίτο όροφο. Πώς είναι δυνατόν να μπορούσε να κάνει όλα αυτά; Να δέσει, να ακινητοποιήσει;»

Η μητέρα του κατηγορούμενου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι πολλές φορές ευχόταν να πεθάνει ο γιος της για να γλιτώσει από τον εφιάλτη των ναρκωτικών από τον οποίο δε μπορούσε να ξεφύγει, όσο κι αν προσπαθούσε. Μάλιστα, οπως είπε, ξεκίνησε τη χρήση στα 16 του χρόνια.

Σχετικά με τις δολοφονίες, αυτό που κατέθεσε, σύμφωνα με όσα ήξερε από τον γιο της, ήταν ότι η κατηγορούμενη ήταν εκείνη που εντόπιζε τα θύματα.

Από την άλλη ο αδελφός της κατηγορούμενης κατέθεσε ότι η αδελφή του είχε συμμετοχή στα εγκλήματα μέχρι να μπει στα σπίτια ο κατηγορούμενος, ενώ ανέφερε ότι είχε τύψεις γιατί τον οδηγούσε στα σπίτια αφού τελικά εκείνος σκότωσε τις άτυχες γυναίκες.

«Πρόκειται για μία γυναίκα μικρόσωμη που στο σώμα της έχει λάμες μετά από πτώση από τρίτο όροφο. Πώς είναι δυνατόν να μπορούσε να κάνει όλα αυτά; Να δέσει, να ακινητοποιήσει;» ανέφερε ενώπιων του δικαστηρίου ο αδελφός της.

Υποστήριξε ότι η αδελφή του θεωρούσε ότι θα έκλεβαν και θα έφευγαν.

«Της αφαίρεσαν τη ζωή με τραγικό τρόπο. Την βασάνιζαν για 2,5 ώρες Ήταν δυνατή όμως είχε να κάνει με δύο θηρία. Τα διέλυσαν όλα. Μόνο φωτιά δεν έβαλαν στο σπίτι»

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της κόρης του θύματος. Η ίδια βρήκε τη μητέρα της νεκρή, κατακρεουργημένη, μέσα μία λίμνη αίματος.

«Η μητέρα μου ήταν μία δασκάλα με σημαντικό έργο στην πόλη. Όμως οι κατηγορούμενοι αποφάσισαν ότι η ζωή της δεν έχει καμία αξία. Της αφαίρεσαν τη ζωή με τραγικό τρόπο. Την βασάνιζαν για 2,5 ώρες . Ήταν δυνατή όμως είχε να κάνει με δύο θηρία. Τα διέλυσαν όλα. Μόνο φωτιά δεν έβαλαν στο σπίτι. Η μανία τους «έπεσε» πάνω σε αυτό το σπίτι που γεννήθηκα και μεγάλωσα» είπε.

Η ίδια περιέγραψε με δάκρυα και τρεμάμενη φωνή πώς βρέθηκε μπροστά στο τραγικό τέλος της μητέρας της.

«Δεν απαντούσε στις κλήσεις μου και πήγα στο σπίτι. Η πόρτα ήταν κλειστή αλλά όχι κλειδωμένη, αν και κλείδωνε πάντα. Την είδα στο πάτωμα, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Πήγα να δω αν ήταν ζωντανή, κατέβηκα τις σκάλες ουρλιάζοντας σε χρόνο μηδέν» είπε.

Ενοχοποίησαν άλλο ζευγάρι που έμεινε άδικα στη φυλακή για ένα χρόνο

Πώς οι υποψίες έπεσαν στα εγγόνια του θύματος

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο εγγονοί του θύματος οι οποίοι εξετάστηκαν από τις αρχές ως ύποπτοι μετά από τηλεφώνημα που έκανε άγνωστη γυναίκα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας. Η γυναίκα υποστήριξε ότι δράστες της δολοφονίας ήταν οι δύο γιοι της κόρης του θύματος. «Ήμουν κάθε μέρα από ανάκριση σε ανάκριση…» ανέφερε ο ένας από τους δύο εγγονούς.

Πώς η αστυνομία εξιχνίασε το δεύτερο έγκλημα ενώ έλυσε και το πρώτο γρίφο- Οι αθώοι που βρέθηκαν στη φυλακή

Ο 36χρονος κατηγορούμενος γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Πάτρας, είχε καταφέρει να στείλει στη φυλακή ενοχοποιώντας για τους φόνους, ένα άλλο ζευγάρι, που παρέμεινε προφυλακισμένο για ένα χρόνο περίπου (11 μήνες).

Όμως η επιμονή του να θέλει να δώσει στοιχεία για τα δύο εγκλήματα, υποψίασε τις Αρχές που μέσω DNA κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να φτάσουν στο δολοφόνο και τη συνεργό του. Η δολοφονία της Ρεγγίνας Παπανδρέου είχε συμβεί στις 8 Ιουνίου 2012, στο σπίτι της στην οδό Καποδιστρίου. Τότε είχε συγκλονιστεί η κοινωνία της Πάτρας, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε από την κόρη της, μαχαιρωμένη 36 φορές, ενώ οι δράστες είχαν αρπάξει τα χρυσαφικά από το σπίτι της.

Ο 36χρονος τότε είχε καταθέσει στην αστυνομία πως είχε δει να βγαίνουν από το σπίτι το ζευγάρι που στη συνέχεια προφυλακίστηκε, ενώ ο ίδιος τους είχε παραδώσει και τα χρυσαφικά που είχε κλέψει από το σπίτι της 82χρονης. Ο δράστης όμως συνέχισε την εγκληματική δράση του και στα τέλη Οκτωβρίου εισέβαλε στο σπίτι της καταγόμενης από τον Πύργο, Κωνσταντίνας Κουλούρη.

Αυτός και η συνεργός του φίμωσαν την 84χρονη γυναίκα, που πέθανε από ασφυξία και βρέθηκε την 1η Νοεμβρίου 2012, νεκρή μέσα στο σπίτι από το γιο της Γιάννη, γνωστό ναυτιλιακό πράκτορα της Πάτρας. Η 45χρονη συνεργός είχε ενεργό ρόλο στις ανθρωποκτονίες, καθώς ήταν εκείνη που εντόπιζε γυναίκες που διέμεναν μόνες τους και αποτελούσαν εύκολο στόχο.

Μάλιστα, το ζευγάρι είχε μπει και σε άλλα σπίτια ηλικιωμένων γυναικών από την Πάτρα και τις είχε ληστέψει, χωρίς ευτυχώς τα θύματά να χάσουν τη ζωή τους. Ο δράστης των δύο ανθρωποκτονιών είναι χρόνιος τοξικομανής και έχει απασχολήσει την Αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις. O 36χρονος είχε εμφανιστεί στην Ασφάλεια για να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον φόνο της Κωνσταντίνας Κουλούρη, που παρέμενε μέχρι τότε ανεξιχνίαστος. Ο ίδιος είχε δώσει κατάθεση στην Αστυνομία και υποδείκνυε ένα ζευγάρι Πατρινών ως δράστες της ανθρωποκτονίας της Ρεγγίνας Παπανδρέου.

Η άνεσή του έβαλε σε υποψίες τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. Του πήραν δείγματα DNA και επιβεβαιώθηκε ότι ο άνδρας ήταν ο δράστης της δολοφονίας της Κωνσταντίνας Κουλούρη! Για τον συγκεκριμένο φόνο ο 36χρονος, είχε προσέλθει αυθορμήτως στην Ασφάλεια για να καταγγείλει την πρώην γυναίκα του, που τον είχε εγκαταλείψει με νέο εραστή και ζούσε μαζί του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το μίσος του για την πρώην γυναίκα του ήταν τέτοιο, που είχε αποφασίσει να ενοχοποιήσει την ίδια για τον φόνο της Κουλούρη μαζί με τον σύντροφό της. Η πρώην γυναίκα του, γνωρίζοντας ότι ο 35χρονος σκόπευε να την ενοχοποιήσει, είχε σπεύσει στην Ασφάλεια Ηρακλείου και είχε δώσει κατάθεση υποστηρίζοντας ότι ο 35χρονος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας της Κουλούρη.

Οι αστυνομικοί, γνωρίζοντας τις αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος. Ο 35χρονος κατέρρευσε και παραδέχτηκε ότι εκείνος είχε σκοτώσει την ηλικιωμένη Κ. Κουλούρη, την 1η Νοεμβρίου 2012, με τη συνδρομή όμως της πρώην 45χρονης γυναίκας του με την οποία χώρισαν στην πορεία.

Παραδέχτηκε επίσης ότι στις 8 Ιουνίου 2012, ο ίδιος και η πρώην γυναίκα του, μπήκαν στο σπίτι και σκότωσαν την 82χρονη δασκάλα Ρεγγίνα Παπανδρέου με 36 μαχαιριές. Χθες στο Δικαστήριο μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία οι ποινές ήταν ανάλογες των εγκλημάτων που διέπραξαν οι δύο δράστες.

Ο Εισαγγελέας της Έδρας ήταν καταπέλτης στην αγόρευση του και πρότεινε ποινές δις ισόβια και τριάντα έτη κάθειρξη για κάθε έναν από τους δύο δράστες και η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Ο 36χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του, ενώ η 45χρονη πρώην γυναίκα του υποστήριξε πως συμμετείχε μόνο στις κλοπές και εισέβαλε στα σπίτια μόνο με αυτό το σκοπό μη γνωρίζοντας πως ο τότε σύζυγός της θα σκότωνε τα θύματά τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις