Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αβραάμ Ζεληλίδης: Πάει 18 μήνες πίσω η έρευνα για τα πετρέλαια του Πατραϊκού

Αβραάμ Ζεληλίδης: Πάει 18 μήνες πίσω η έ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μια ακόμα αρνητική εξέλιξη - καθυστέρηση στις έρευνες, σύμφωνα με τον καθηγητή

Τουλάχιστον 18 μήνες πάει πίσω η τελική ερευνητική πράξη για τα πετρέλαια του Πατραϊκού, καθώς οι υποδομές που απαιτούνται δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στο λιμάνι της Πάτρας. Αυτό τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδης, μιλώντας στην εκδήλωση του ΓΕΩΤΕΕ στο Επιμελητήριο Αχαίας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων έκανε δεκτό το αίτημα που υπεβλήθη από τις αρχές Δεκεμβρίου για 18μηνη παράταση στην ολοκλήρωση των εργασιών της Β' φάσης του σταδίου ερευνών. Αυτό σημαίνει πως η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στον πατραϊκό, θα γίνει, όχι νωρίτερα από τις 2 Οκτωβρίου του 2021, αν και αρχικά είχε εξαγγελθεί ότι θα γινόταν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και τόνισε ότι, προβλήματα σε σχέση με τις δυνατότητες των λιμενικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής μεταθέτουν χρονικά τη γεώτρηση. H κοινοπραξία να και συζήτησε με τα λιμάνια της Πάτρας και του Αστακού δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία η οποία θα πληροί και τις προδιαγραφές, τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις αλλά και το κόστος ενοικίασης του χώρου που θα υποδεχθεί την πλωτή πλατφόρμα καθώς και το θαλάσσιο γεωτρύπανο που θα κάνει την ερευνητική γεώτρηση. 

Μάλιστα ο καθηγητής Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδης, κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές να ασκήσουν πιέσεις, ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. 

Η αντίδραση Ζεληλίδη, στην 18μηνη παράταση για γεώτρηση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις