Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Φίλων της Ορχήστρας "Θανάσης Τσιπινάκης" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα η κοπή της Πρω...

Τιμήθηκε ο κιθαρίστας Αλέξης Καλύβας, μέλος της Ορχήστρας από το ξεκίνημα της πριν από 35 χρόνια

Με την ενεργητική παρουσία και συμπαράσταση εκατοντάδας και πλέον συμπολιτών, φίλων & μελών του Συλλόγου και βέβαια όλων πιστών  φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων  «Θανάσης Τσιπινάκης»  του Δήμου Πατρέων, κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του  Συλλόγου Φίλων της Ορχήστρας μέσα σε μια καλλιτεχνικά φορτισμένη ατμόσφαιρα από τις μελωδίες των Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη  Λάγιου και Μάνου Χατζιδάκι.

Οι μουσικοί της Ορχήστρας, που φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς ανελισσόμενης  καλλιτεχνικής δημιουργίας , με την απαράμιλλη τεχνική και μουσική τους κατάρτιση, με το πηγαίο εθελοντικό κέφι τους μα πιο πολύ με το ήθος και το πάθος τους για προσφορά στον Πολιτισμό, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποδίδοντας μουσικά αριστουργήματα των παραπάνω συνθετών.

Στους άνετους  χώρους των εγκαταστάσεων του «Πάρκου Ειρήνης» στην πανεπιστημιούπολη στο Ρίο,  με  σχεδόν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και με άρτια διοργάνωση της φιλοξενίας από το Patras Catering του κ. Γιάννη Ζαχαρόπουλου η εκδήλωση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Παραβρέθηκαν:

O Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κώστας Παπαφιλίππου και το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Μάζης.

Η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ειρήνη-Ήρα Κουρή

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστας Μάρκου

Η βοηθός Δημάρχου Πατρέων και Δημοτική Σύμβουλος Ρένα Γκέστα

Ο Δημοτ. Σύμβουλος Νίκος Τζανάκος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα: η δική μας πόλη»

Ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας

Ο πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Νικ. Κωστόπουλος

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και μέλος του Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Μαριάννα Σταματιάδου

Ο Πρόεδρος της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» κ. Ανδρέας Σαμοθρακίτης

Ο Πρόεδρος του «Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  Εγλυκάδας»  Γ. Κυπριανός

Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων του ΟΤΕ Πάτρας  κ. Ηλίας  Ψυχογιόπουλος

Η εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας κ. Τσόκλα

Ο εκπρόσωπος της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ κ. Γ. Βασιλακόπουλος

Η εκπρόσωπος της Κίνησης για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Προσφύγων και των Μεταναστών Εύη Κεφάλα

Η εκπρόσωπος του Μορφωτικού Συλλόγου Κυριών Ντίνα Πεταλά

Η εκπρόσωπος των «Πεζοπόρων Πάτρας» Αγγελική Αγγελακοπούλου

Επίσης οι φίλοι και συνεργάτες της Ορχήστρας: Θοδωρής Αμπαζής – Σκηνοθέτης και Συνθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Άννυ Ονουφρίου – Ερμηνεύτρια.

Επίσης διαβάστηκαν τα μηνύματα και οι ευχές του κ. Νίκου Ζαγούρα, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και του κ. Νίκου Δούρου, Προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας, που δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες στην εκδήλωση.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου  Γεωργία Θεοδωροπούλου ενώ παρέστησαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γιώργος Ζεππάτος αναφέρθηκε δι’ ολίγων στη δραστηριότητα του Συλλόγου που φέτος συμπληρώνει 5 χρόνια νόμιμης και επιτυχούς λειτουργίας και εκ μέρους της Ορχήστρας η καλλιτεχνική διευθύντρια και μαέστρος Βάγια Ζεππάτου.

Η συγκίνηση όλων των παρευρισκομένων ήταν μεγάλη όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ζεππάτος ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου και τη συνηγορία της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Ορχήστρας να τιμηθεί για τη συνεχή, μοναδική, ανιδιοτελή και υποδειγματική προσφορά του στην Ορχήστρα ο κ. Αλέξης Καλύβας που είναι το μοναδικό μέλος της Ορχήστρας που συμμετέχει ενεργά από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα.

Η απονομή αναμνηστικής πλακέτας ήταν το λιγότερο που μπορούσε και έπρεπε να κάνει ο Σύλλογος Φίλων της Ορχήστρας. Ο τιμώμενος αποδέχθηκε συγκινημένος την πλακέτα με τον κόσμο να χειροκροτηθεί θερμά.

Μετά την εντυπωσιακή εκτέλεση 7 μοναδικής ενορχήστρωσης μελωδιών από την Ορχήστρα, ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος και η κατάθεση ευχών και συγχαρητηρίων από όλους τους εκπροσώπους των παρόντων φορέων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή και υπόσχεση όλων των παρευρισκομένων να είναι το συντομότερο δυνατόν πάλι μαζί  για να απολαύσουμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της «αγαπημένης» Ορχήστρας της Πάτρας που φέρει το όνομα του αξέχαστου μαέστρου της Θανάση Τσιπινάκη.

Οι φωτ. είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight