Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Επιπλέον 38 κρεβάτια σε ΜΕΘ για την έξαρση της εποχικής γρίπης

Επιπλέον 38 κρεβάτια σε ΜΕΘ για την έξαρ...

Συμφωνία Κικίλια με ιδιώτες

Υπεγράφη σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου και εκπροσώπων Κλινικών μελών της ΠΕΙΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Κλινικών) με το οποίο παραχωρούνται συνολικά 38 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στόχος της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι «η ασφαλέστερη, αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του έκτακτου και αναγκαίου περιστατικού και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Από τις συνολικά 38 κλίνες οι 29 είναι στην Αττική και οι 9 στην υπόλοιπη Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Μαγνησία).

Είχε προηγηθεί η μονογραφή του τελικού κειμένου συμφωνίας από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκο και τον πρόεδρο της ΠΕΙΚ κ. Γρ. Σαραφιανό. Σύμφωνα με το μνημόνιο-συμφωνία μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΕΙΚ κάθε κλινική θα ενημερώνει καθημερινά το ΕΚΑΒ για τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ που θα διαθέτει.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ σε κλίνες ΜΕΘ, δεν θα καταβάλλουν συμμετοχή στα νοσήλια και διαφορά νοσηλείας. Το μνημόνιο συνεργασίας δεν αποτελεί τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ Ιδιωτικών Κλινικών και ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being