Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέρισμα μόνο αν παίρνεις επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.Η περίπτωση του ζευγαριού αναπήρων από την Αχαΐα

Μέρισμα μόνο αν παίρνεις επίδομα αναπηρί...

«Ανοίγει» σήμερα η πλατφόρμα παραπόνων για το Κοινωνικό Μέρισμα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα στην οποία όσοι εκτιμούν ή πιστεύουν πως ενώ δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα και η αίτησή τους απορρίφθηκε θα μπορούν να κάνουν αίτημα το οποίο θα εξεταστεί άμεσα και θα δοθεί η απάντηση στον καθένα ξεχωριστά. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις γίνονται στη σελίδα koinonikomerisma.gr

Το υπουργείο Οικονομικών βλέποντας πως υπάρχουν πολλά αιτήματα για το κοινωνικό μέρισμα τα οποία απορρίπτονται, κάποια εκ των οποίων είναι βάσιμα, προχώρησε στην λήψη αυτής της απόφασης, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός για το κοινωνικό μέρισμα θα είναι τελικά μεγαλύτερος, όπως βέβαια και οι δικαιούχοι.

Μέχρι και χθες το πρωί, είχαν υποβληθεί περίπου ένα εκατομμύριο αιτήσεις αλλά οι 85 στους 100 εισέπρατταν απορριπτική απάντηση. Σε σύνολο 961.783 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί μέχρι και τις 11:00 χθες το πρωί, είχαν εγκριθεί 148.178 αιτήσεις δηλαδή ποσοστό μόλις 15,4% ενώ σε 813.146 περιπτώσεις, η απάντηση ήταν απορριπτική. Δηλαδή, οι 85 στους 100, «κόπηκαν» από το σύστημα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ανάπηρου ζευγαριού σε χωριό της Αχαϊας.

Ο άνδρας με ποσοστό αναπηρίας 90% και η σύζυγός του 60%. Λαμβάνουν και οι δυο από τον ΟΓΑ αναπηρικό επίδομα 460 και 280 ευρώ αντίστοιχα και παρά το γεγονος, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, ότι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, η εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος τους πέταξε εκτός.

Σε ο,τι αφορά τα άτομα με αναπηρία η αδικία φαίνεται να είναι μεγάλη αφού μέρισμα δικαιούνται μόνο όσοι παίρνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ και όχι από τον ΕΦΚΑ και τους ασφαλιστικούς του φορείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις