Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πατούχας: Θέλουν τον Δήμο έρμαιο της «Συνομοταξίας των υποταγμένων προθύμων»

Πατούχας: Θέλουν τον Δήμο έρμαιο της «Συ...

Η ανακοίνωση της παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία στον απόηχο της επεισοδιακής συνεδρίασης για τα δημοτικά τέλη

Ο Χρήστος Πατούχας επικεφαλής της παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία σε ανακοίνωση που εξεδόθη στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων για τα δημοτικά τέλη επισημαίνει:

 

Αγαπητοί μας συμπολίτες

Αυτά που λέμε, να είναι αυτά που κάνουμε. Να λέμε μόνο όσα εννοούμε!

 Είναι βασική μας αρχή, θα έπρεπε να είναι αρχή πολιτικής δράσης για όλους. Τότε θα περίττευε η διγλωσσία, η υποκρισία, η πολιτική εξαπάτηση, η πολιτική διαπλοκή, η ιδιοτέλεια, η πρόσδεση σε εξυπηρέτηση συμφερόντων, η υποταγή στους ισχυρούς της οικονομίας, εν τέλει η υποταγή στους ισχυρούς της γης, σε βάρος των λαών, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Με την ειλικρίνεια, προϋπόθεση εφαρμογής της παραπάνω αρχής, θα ήταν ευκολότερη η συνεννόηση και η από κοινού αντιμετώπιση, των λιγότερων έστω, προβλημάτων. Το αντίθετο, σημαίνει ψέμα πάνω στο ψέμα, λαϊκισμός, βιασμός της κοινής λογικής.

Ας έρθουμε όμως στα συγκεκριμένα: Η Αντιπολίτευση του ενιαίου μνημονιακού τόξου, ήρθε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2019 με ενιαία πρόταση για μείωση των Δημοτικών τελών κατά 10%. Θα είμασταν έτοιμοι να την ψηφίσουμε, γιατί όχι να μην πλειοδοτήσουμε προτείνοντας μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης;, Αν ήταν εμπεριστατωμένη, προπάντων αν ήταν ειλικρινής. Ας δούμε λοιπόν τι απέκρυψαν:

Πρώτο:

Στα προηγούμενα πέντε χρόνια έγινε μεσοσταθμική μείωση του ποσού που εισπράττεται από τα Δημοτικά τέλη κατά 20%. Το γνωρίζουν, αλλά το αποσιωπούν. Γιατί τέτοια μείωση δεν έγινε σε κανέναν Δήμο, που φίλιες προς αυτούς πολιτικές και Δημοτικές Παρατάξεις διαχειρίζονται. Σε κανέναν Δήμο από όσους γνωρίζουμε.

Δεύτερο: Στα προηγούμενα χρόνια, έγινε διεύρυνση των κοινωνικών ομάδων που απαλλάσσονται πλήρως, ή πληρώνουν μειωμένα Δημοτικά τέλη. Αυτό κάνει την μείωση να είναι πάνω από 25%. Το γνωρίζουν, αλλά το αποσιωπούν. Γιατί, δεν έγινε σε αυτό το εύρος σε κανένα Δήμο από όσους διαχειρίζονται φίλιες προς αυτούς Δημοτικές Παρατάξεις.

Τρίτο:  Μείωση του 10%, καμία μείωση, δεν έγινε στους Δήμους, σε κανένα Δήμο, που διαχειρίζονται οι φίλιες προς αυτούς Δημοτικές Παρατάξεις.

Τέταρτο: Η αρχή της Ανταποδοτικότητας, που ισχύει σε όλους τους Δήμους για τους πιο σημαντικούς τομείς του Δημοτικού Έργου, τους βρίσκει όλους σύμφωνους. Την υποστηρίζουν ένθερμα, δεν έχουν αντιδράσει ποτέ στην επέκταση της, δεν έχουν αντιταχθεί και δεν έχουν καταψηφίσει κανένα από τα τρία τελευταία σχέδια αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στην Αυτοδιοίκηση. Δεν έχουν διαφωνήσει, ούτε με την σχεδιαζόμενη στο κεντρικό επίπεδο, ιδιωτικοποίηση σοβαρών τομέων του Δημοτικού έργου, όπως η αποκομιδή και η διαχείριση των σκουπιδιών. Δηλαδή, τότε που τα ανταποδοτικά τέλη θα πηγαίνουν στις τσέπες επιχειρηματιών και διαρκώς θα αυξάνονται. Διαμαρτύρονται, ότι τους κατηγορούμε άδικα, αλλά σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν την απόλυτη σύμπλευση τους με τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιβουλεύονται την τσέπη των συμπολιτών μας.

Πέμπτο: Η αρχή της Ανταποδοτικότητας, επιβάλλει ισοσκελισμό εισπραττόμενων τελών και δαπανών για μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές,  κόστος αγοράς και συντήρησης εξοπλισμού και άλλες πάγιες δαπάνες. Το γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν και τις διατάξεις του Νόμου που προβλέπει ότι κάθε πρόταση πρέπει να είναι ισοσκελισμένη σε έσοδα και δαπάνες. Είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν έγκαιρα την πρόταση τους στην Οικονομική Επιτροπή. ΝΑ την τεκμηριώσουν και να μας πείσουν. Τους διακρίνει και τεμπελιά; Ή δεν τους είχε προκύψει ακόμα η ιδέα; Στην Οικονομική Επιτροπή δεν κατέθεσαν καμία πρόταση.

Αγαπητοί μας συμπολίτες

Ο στόχος τους είναι υποκριτικός, αλλά είναι επίσης προφανής. Θέλουν το Δήμο στην δική τους «κανονικότητα». Της πλήρως αντιλαϊκής οργάνωσης και προσανατολισμού του. Να γίνει έρμαιο της «Συνομοταξίας των υποταγμένων προθύμων». Να πλαστογραφήσουν την πολιτική βούληση των δημοτών. Και ας έχουν οι ίδιοι ηττηθεί συντριπτικά. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Θα έχει πολλές πράξεις η παράσταση τους. Αλλά θα τους οδηγήσει σε πλήρη χρεοκοπία.

Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις