Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Χρ. Αλεξοπουλου για την ψήφο των Αποδήμων

Η Χρ. Αλεξοπουλου για την ψήφο των Αποδήμων

"340.000 Έλληνες αποκτούν σήμερα το δικαίωμα ψήφου. Δώσαμε λύση σε ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών, με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή", είπε

Η Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, στην ομιλία που πραγματοποίησε, στις 11 Δεκεμβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την Ψήφο των Αποδήμων, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «μοναδική στην σύγχρονη ιστορία του τόπου, με την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου», «ένα ισχυρό μήνυμα εθνικής ενότητας και αξιοπιστίας στον απανταχού Ελληνισμό».
Όπως ανέφερε η κυρία Αλεξοπούλου στην ομιλία της:


«340.000 Έλληνες αποκτούν σήμερα το δικαίωμα ψήφου. Δώσαμε λύση σε ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών, με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή.
Η ξεκάθαρη γραμμή της Κυβέρνησης, ήταν μία: Η ψήφος να είναι ισότιμη, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Διαφορετικά θα διαχωρίζαμε τους Έλληνες σε ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων, σε πολίτες α’ και β’ κατηγορίας».


Στη συνέχεια, η Βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γενιά του brain drain, «τους νέους ανθρώπους, με σπουδές, ταλέντα και όρεξη για δημιουργία, που, εξαιτίας της κρίσης, αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό που θέλει να αποκτήσει φωνή και ψήφο».
Τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της επιστολικής ψήφου. «Δεν δικαιολογούνται ενστάσεις για την επιστολική ψήφο, σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος, εν έτει 2019. Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα».


Κλείνοντας την ομιλία της, τόνισε πως ο αρχικός στόχος επετεύχθη, αλλά η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, διαμορφώνοντας το έδαφος και τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε στο μέλλον, όλο και περισσότεροι Έλληνες να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές της Πατρίδας, που μας χρειάζεται όλους χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις