Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Άγριες Μέλισσες Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 I Can't Breathe
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων καλωσόρισε το νέο Μητροπολίτη Αιγιαλείας & Καλαβρύτων

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων καλωσόρισε το νέο Μητροπολίτη Αιγιαλείας & Καλαβρύτων

Όπως είπε μία νέα σελίδα ξεκινά για την πόλη των Καλαβρύτων με την μακραίωνη ιστορία

Το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2019 πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό των Καλαβρύτων και μπροστά από το αλλοτινό σχολείο, νυν Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, έγινε η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Εκεί περίμενε τον κ.κ. Ιερώνυμο πολύς κόσμος, οι αρχές της πόλης, ντόπιοι ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος ενώ ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος στην προσφώνηση του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μία νέα σελίδα ξεκινά για την πόλη μας! Τα Καλάβρυτα υποδέχονται σήμερα τον νέο Μητροπολίτη τους κ. Ιερώνυμο και είναι ολόθυμη η ευχή και η πεποίθηση όλων μας ότι θα  φανεί άξιος της αποστολής την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος του ανέθεσε.

Γνωρίζετε, Σεβασμιώτατε, την μακραίωνη ιστορία της πόλης και της περιοχής μας και είμαστε βέβαιοι ότι έχετε συναίσθηση της θέσης και του ρόλου της στην Ιστορική και Θρησκευτική πορεία του Έθνους μας.

Θέση η οποία την έχει καταστήσει στη συλλογική συνείδηση θεματοφύλακα  διαχρονικών αξιών, οι οποίες εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν.

Αναλαμβάνετε να διακονήσετε έναν τόπο που με τις θυσίες των κατοίκων του πρωταγωνίστησε σε Εθνικούς και Κοινωνικούς αγώνες για Ελευθερία,  Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ανθρωπιά!

Έναν τόπο που άντεξε μακρόχρονη δουλεία, που κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες του,  αλλά και διατήρησε ακέραιη την δίψα των παιδιών του για παιδεία  και πρόοδο.

Τα Ιστορικά Μοναστήρια  της περιοχής μας  προεξαρχόντων της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, φάροι με Πανελλήνια ακτινοβολία,  πρωτοστάτησαν , ενέπνευσαν και πλήρωσαν το τίμημα των αγώνων και της προσφοράς τους,  στηρίζοντας το φρόνημα του Έθνους σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του και κρατώντας ψηλά τα Λάβαρα της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας και συνείδησης. 

Η περιοχή μας εμπνεόμενη από το παρελθόν ταυτόχρονα έχει το βλέμμα στο μέλλον, ένα μέλλον  φιλειρηνικό και φιλοπρόοδο  σε έναν τόπο , που  έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του  και τους ανθρώπους του, που νοιάζεται για τον πολίτη που δυσκολεύεται, έναν τόπο που δίνει ευκαιρίες σε εκείνον που θέλει να προχωρήσει, ανεξαρτήτως καταγωγής και οικονομικής κατάστασης!

Ανοιχτό σε ιδέες και προοδευτικό στην ανθρωπιά, στην κοινωνικότητα, στην αλληλεγγύη, που βλέπει στο αύριο και δεν ξεχνά το χτες!

Έναν τόπο στον οποίο χωρούν όλοι, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις, χωρίς μίσος.

Με μια νεολαία που γνωρίζει να είναι ανοιχτή στους καιρούς, αλλά και να κρίνει και να σέβεται  θεσμούς και πρόσωπα τα οποία την πλησιάζουν με απλότητα, καλοσύνη και αγάπη. Μια κοινωνία με πολλούς επιστήμονες και καλλιεργημένους ανθρώπους, οι οποίοι ζητούν από τους επικεφαλής των θεσμών να έχουν παιδεία, καλλιέργεια και  ψυχή ανοιχτή».

Ο Δήμαρχος των Καλαβρύτων έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον κ.κ. Αμβρόσιο και το διορατικό και ανήσυχο πνεύμα του.

«Αυτός ο τόπος λοιπόν, σας υποδέχεται σήμερα και ελπίζει ότι θα συνεχίσετε στην γραμμή της ενότητας, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, της ταπεινότητας, της Εκκλησίας που δεν χωρίζει αλλά αγκαλιάζει τους πάντες!

Από την πλευρά μας, εκφράζοντας τα συναισθήματα των συμπολιτών μας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με επίγνωση της διακριτότητας των ρόλων, θα σταθούμε ως Δήμος δίπλα σας σε κάθε πρωτοβουλία που θα απευθύνεται στον άνθρωπο, θα συνεργαστούμε σε ότι έχει να κάνει με την αληθινή πρόοδο του λαού μας,  θα συμπαρασταθούμε σε όποια έκφραση κοινωνικής αγωνίας της Εκκλησίας προασπίζοντας την κοινωνική συνοχή,  προωθώντας  την αλληλεγγύη  και εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. 

Σας καλωσορίζουμε στα Καλάβρυτα, Σεβασμιώτατε κ. Ιερώνυμε και ευχόμαστε να γίνετε ένας από εμάς και η περιοχή μας να είναι το σπίτι σας, οι άνθρωποί της οι άνθρωποί σας και η Εκκλησία επί των ημερών σας να συνεχίσει να δίνει τα μηνύματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη! Καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας! Άξιος!».

Ο Δήμαρχος των Καλαβρύτων προσέφερε στο νέο Μητροπολίτη, σε ανάμνηση της ιστορικής αυτής ημέρας, ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο  που εικονίζει την Παναγία μας, η οποία πολύτιμος θησαυρός και ακοίμητος φρουρός σκεπάζει με το πέπλο της την ιστορική μας Μητρόπολη, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ειδήσεις