Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Απ'τον Μανιαδάκη στον Φρουζή μιά..δικαιολογία δρόμος!

Απ'τον Μανιαδάκη στον Φρουζή μιά..δικαιο...

Του Τάκη Γεωργακόπουλου

Απ'τον Μανιαδάκη στον Φρουζή
μιά..δικαιολογία δρόμος!

Μετά τον Ν. Μανιαδάκη και ο Κ. Φρουζής χρησιμοποίησε το ίδιο επιχείρημα. ''Με πίεσαν οι εισαγγελείς'' φέρεται να ισχυρίστηκε, ζητώντας του να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα.
Γιατί άραγε; Από τι θα κινδύνευε αν δεν παραδεχόταν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις μεθοδεύσεις της εταιρείας την οποία εκπροσωπούσε; Μάλλον, από τίποτα!
Συνεπώς, το αφήγημα για ''άσκηση πιέσεων από τους δικαστικούς λειτουργούς'', δείχνει σαθρό και δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει το έτερο αφήγημα περί σκευωρίας. Διότι ως τώρα, ουδείς από τους εμπλεκόμενους ΔΕΝ ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ο κλοιός έσφιξε γύρω από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και τα οποία είδαν πως κάποια άλλα πολιτικά πρόσωπα την ''έβγαλαν καθαρή'' και δεν διώκονται.
Ας μην είμαστε αφελείς. Ας μην μας θεωρούν αφελείς.
Η βαλίτσα με τα χρήματα, όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, ''πήγε'' στο μέγαρο Μαξίμου αλλά εκεί μέσα, δεν ... στάθηκε δυνατό να φανεί ο παραλήπτης των χρημάτων. Ε, αν γινόταν κι αυτό τότε θα παρα-μιλούσαμε για ΤΟ σκάνδαλο!
Θυμίζω πώς κάπως έτσι πήγαιναν τα ''πακέτα'' και επι Κοσκωτά σε πολιτικά χέρια...
Απλά, τώρα με την φαρμακευτική εταιρεία, τα ήθη άλλαξαν λίγο....τα χρήματα δεν διακινούνται σε κούτες ''πάμπερς'' αλλά σε τσάντες Samsonite!
Όπως κι αν έχει, η προσπάθεια να ''φιμωθούν ή να αμφισβητηθούν, οι δικαστικές ανακριτικές αρχές, επιχειρεί να οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα, στην απόκρυψη του σκανδάλου, στην συσκότιση της υπόθεσης και στην επιδιωκόμενη παραγραφή των αδικημάτων, για όσους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η άμεση εμπλοκή τους στις τιμολογήσεις των φαρμάκων της συγκεκριμένης εταιρείας, με τρόπο που και οι ίδιοι γνωρίζουν αλλά και οι ανακριτικές αρχές.
Η επίκληση δικαιολογιών είναι για τους...αφελείς και τους δύσπιστους...
Τα ρεπορτάζ άλλωστε χρησιμοποιούν τρείς διαφορετικούς τίτλους-εκδοχές της κατάθεσης Φρουζή.
Το ΕΘΝΟΣ γράφει: ''Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα''
Το Πρώτο Θέμα γράφει: ''H Τουλουπάκη με απειλούσε για να κατασκευάσω κατηγορίες''
Το LIFO γράφει: ''Η Τουλουπάκη μου πρότεινε να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς'' (www.lifo.gr)
Τελικά, τι απ'όλα ισχύει; Ο Φρουζής, ''απειλήθηκε'', ''πιέστηκε'' ή απλά ''του προτάθηκε'' να κάνει χρήση της διάταξης για τους προστατευόμενους μάρτυρες; Κι αυτό, τι σχέση έχει με ...το αφήγημα της σκευωρίας;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις