Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοικτή αγκαλιά από την ομάδα αλληλεγγύης του ΑΣΤΟ-επικοινωνούμε στην Πάτρα

Ανοικτή αγκαλιά από την ομάδα αλληλεγγύη...

Ανέλαβαν δράση

Σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους, άφησαν στην άκρη την μοναξιά ή και το «βόλεμα» του σπιτιού τους και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για την πόλη, το κοινό καλό και για τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Ο λόγος για τα μέλη της καινούργιας σχετικά, αλλά αρκετά δραστήριας ομάδας αλληλεγγύης του Αντιεφησυχαστικού Συλλόγου Τωρινών Ονειροπόλων-επικοινωνούμε. Του συναντήσαμε πρόσφατα στα καινούργια γραφεία του ΑΣΤΟ-επικοινωνούμε, Αλ. Υψηλάντου και Σαχτούρη, στην Πάτρα.

Τα βλέμματά τους σπινθηροβόλα, οι κεραίες τους ανοικτές για οτιδήποτε θα μπορούσαν να υιοθετήσουν ως νέα ιδέα, έτοιμοι να συνδράμουν αλλά κυρίως να ανοίξουν τους δρόμους ώστε να βοηθηθούν συμπολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. «Δεν θέλουμε να μετατραπούμε σε έναν φιλανθρωπικό σύλλογο που θα περιορίζεται μόνο στο να συλλέγει χρήματα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης», μας εξηγούν.

Ο στόχος τους φαίνεται να είναι ευρύτερος, η κάθε τους δράστης, η κάθε τους παρέμβαση να αφήνει ένα κοινωνικό αποτύπωμα. Ακόμα και όταν βοηθούν μια οικογένεια ή μεμονωμένα πρόσωπα, εκείνο που επιθυμούν, πέραν της άμεσης ανάγκης, είναι να δείχνουν το δρόμο, να υποδεικνύουν τις εναλλακτικές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όχι μονάχα να δίδονται έτοιμες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησαν και ένα οδηγό στον οποίο περιλαμβάνονται τα στοιχεία, σχεδόν του συνόλου των εθελοντικών φορέων της πόλης.

Η φιλοσοφία τους βασίζεται στην εθελοντική δημιουργία, την κοινωνική και προσωπική πρόοδο με κύριο χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους τη δημιουργία μικρών ομάδων με συγκεκριμένα θέματα και ανάλογο τρόπο δράσης. Μέσα στο πλαίσιο του ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε ουσιαστικά η ομάδα συγκεντρώνει τις δραστηριότητες του Συλλόγου που έχουν σαν σκοπό την ανιδιοτελή και άνευ διακρίσεων προσφορά προς τα μέλη της κοινωνίας που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται σε ευάλωτη θέση.

Ταυτόχρονα ερευνά, εντοπίζει και σχεδιάζει τρόπους αλληλέγγυας παρέμβασης, μέσω της ενημέρωσης όπως γίνεται με τον Οδηγό ή με στοχευμένες δραστηριότητες όπως η συμμετοχή στο Let’s do it Greece, η συλλογή αγαθών και βιβλίων για συνανθρώπους, η συνεργασία με ιδρύματα π.χ. έκθεση φωτογραφίας στο κατάστημα κράτησης Αγ.Στεφάνου.

Συνεργάζονται, στα όρια των δυνατοτήτων τους, για λύση των προβλημάτων συμπολιτών, με ψύχραιμο μυαλό και προσφέροντάς τους εναλλακτικές από μέλη του Συλλόγου που είναι γιατροί, δικηγόροι, τεχνίτες κ.α., και οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν. Πέραν των άλλων σκέφτονται μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων για το μέλλον όπως ταξίδια εθελοντισμού, παρεμβάσεις που δείχνουν το νοιάξιμό τους για την περιοχή και την γειτονιά, δράσεις που θα ανοίγουν συνειδήσεις.

Δεν συγκρότησαν την ομάδα, όπως μας λένε και αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, για την αυτοπροβολή τους. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι μετά βίας θέλησαν να φωτογραφηθούν στα πλαίσια της κουβέντας μας. Όσο δε για την αναφορά των ονομάτων τους ούτε λόγος, μόνο τα μικρά…  Αναστασία, Άννα, Βάσια, Βασίλης, Βούλα, Ειρήνη, Judy, Νάντια, Μαρίνα, Παναγιώτα και Τάκης λοιπόν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις