Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Άγριες Μέλισσες Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Μπάχαλου" συνέχεια στο ΕΑΠ! Χωρίς βιβλία και με άνω - κάτω πρόγραμμα οι φοιτητές

"Μπάχαλου" συνέχεια στο ΕΑΠ! Χωρίς βιβλία και με άνω - κάτω πρόγραμμα οι φοιτητές

Νέα «ευτράπελα» και δυσλειτουργίες καταγγέλονται από τους φοιτητές

Μετά τις αντιδράσεις φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για τις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις, που σε μεγάλο βαθμό γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, και όχι δια ζώσης, καθώς και για το γεγονός ότι καλούνται να δώσουν εξετάσεις στην Αθήνα με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οικονομική τους επιβάρυνση, νέα «ευτράπελα» και δυσλειτουργίες καταγγέλονται από τους φοιτητές που δημιουργούν την αίσθηση ότι είτε επικρατεί ...μπάχαλο, είτε, όπως κάποιοι διατείνονται, πρόκειται περί εργολαβικής προσπάθειας απαξίωσης του ΕΑΠ. 

Συγκεκριμένα στις αντιδράσεις των φοιτητών προστίθενται και νέες που έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό των συναντήσεων, αλλά και τον χρόνο κατάθεσης των εργασιών. Φέτος υπάρχουν έντονα παράπονα από τους φοιτητές πως έχουν προγραμματιστεί ηλεκτρονικές συναντήσεις καθημερινές, αντί Σαββατοκύριακου, κάτι που προφανώς αντιβαίνει στην φιλοσοφία και την λογική του ΕΑΠ, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες που συνήθως είναι εργαζόμενοι. Τούτο σημαίνει ότι κάποιοι φοιτητές θα αδυνατούν να παρακολουθήσουν αυτές της συναντήσεις. Επίσης, όπως καταγγέλλεται, έχουν προγραμματιστεί ταυτόχρονα ηλεκτρονικές και δια ζώσης συναντήσεις για διαφορετικά μαθήματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα σε φοιτητές που έχουν να παρακολουθήσουν δύο ή τρεις εξ αυτών των θεματικών ενοτήτων.

Άλλοι δε φοιτητές καλούνται να παραδώσουν παραπάνω από μια εργασία την ίδια μέρα. Πολλά είναι τα παράπονα και από φοιτητές εκτός Πατρών οι οποίοι καλούνται να μεταβούν είτε στην Αθήνα είτε στην Θεσσαλονίκη για τις ΟΣΣ τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα φοιτήτρια από την Λάρισα η οποία επισημαίνει ότι την βάζουν να κάνει Συνάντηση από τις 4 έως τις 8 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην πόλη της εγκαίρως για να πάει την επομένη στη δουλειά της.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως αφορά στην παράδοση των βιβλίων. Πρόβλημα που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με τους φοιτητές να μην έχουν προμηθευτεί ακόμη τα όλα τα βιβλία παρότι το ακαδημαϊκό έτος έχει ξεκινήσει και στα μέσα Νοεμβρίου αρχίζουν να παραδίδουν εργασίες. 

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας δεν απάντησε στα ερωτήματα του thebest.gr παραπέμποντάς μας στον Αντιπρόεδρο επί των ακαδημαϊκών θεμάτων Ευστάθιο Ευσταθόπουλo, ο οποίος όμως επιφυλάχθηκε ουσιαστικά να απαντήσει στο εγγύς μέλλον.

Αιτιολογώντας το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις ΟΣΣ τις καθημερινές, από το ΕΑΠ απαντούν στους διαμαρτυρόμενους φοιτητές ότι: «Οι ΟΣΣ των ΗΛΕ τμημάτων των Θ.Ε., που έχουν επικάλυψη με άλλες Θ.Ε. του προγράμματος το ίδιο ΣΚ, με εντολή της Διοίκησης, μπορούν να προγραμματιστούν Δευτέρα, Τετάρτη ή Παρασκευή απόγευμα. Αυτό ορίζει έναν αρτιότερο προγραμματισμό ΟΣΣ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες χρονικές αποκλίσεις στις ΟΣΣ των τμημάτων της ίδιας Θ.Ε.».

Παράλληλα, μιλώντας στο thebest.gr για την αύξηση των απαιτούμενων φοιτητών για τις δια ζώσης ΟΣΣ, ο κ. Ευσταθόπουλος αρκέστηκε να υποστηρίξει ότι η γενική απόφαση είναι να κάνουν ότι γινόταν μέχρι σήμερα και ότι στα όσα καταγγέλλονται από φοιτητές σε σχετική τους επιστολή προς την διοίκηση θα υπάρξει πιθανότατα γραπτή απάντηση εντός των επόμενων ημερών. Για τις αλληλεπικαλύψεις ΟΣΣ κι καταληκτικών ημερομηνιών για τις εργασίες απάντησε ότι είναι ζήτημα των συντονιστών καθηγητών στο οποίο δεν μπορεί να υπεισέρθει.  

 

 

Ειδήσεις