Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Χρυσοχοΐδης ψάχνει ξενοδοχεία για πρόσφυγες – Άγνωστο τι θα γίνει στην Πάτρα

Ο Χρυσοχοΐδης ψάχνει ξενοδοχεία για πρόσ...

Στο πόδι μερίδα κατοίκων και συλλόγων του Νότιου Διαμερίσματος της Πάτρας

Στην προδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν σχετική δήλωση ενδιαφέροντος, προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα ακινήτων.

Οι κινήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων και συλλόγων του Νότιου Διαμερίσματος της Πάτρας, καθώς θεωρούν ότι θα στεγαστούν μετανάστες σε ξενοδοχείο που παρέμενε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, που βρίσκεται στην κατοικημένη περιοχή της Παραλίας. Μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, μιλώντας νωρίτερα στο thebest.gr, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, διέψευσε τις φήμες αυτές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι αυτή τη στιγμή περιμένουμε να μάθουμε το σχέδιο του υπουργείου που έχει τη θέληση να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει προκαλέσει η αύξηση των μεταναστευτικών ροών» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως οτιδήποτε μπορεί να ακούγεται αυτή τη στιγμή για την φιλοξενία προσφύγων στην Πάτρα, δεν ισχύει αφού ο ίδιος, ως Περιφερειάρχης, δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα ακίνητα πρέπει να έχουν δυναμικότητα τουλάχιστον 20 κλινών, να είναι έτοιμα προς χρήση και να έχουν άδεια λειτουργίας σε ισχύ. Επίσης, να βρίσκονται σε όλη την επικράτεια εκτός από τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Ως ανώτατο όριο τιμής μονάδος ορίζονται τα δώδεκα ευρώ ανά ωφελούμενο ανά ημέρα διαμονής χωρίς Φ.Π.Α.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά με την υποβολή σχετικού αιτήματος στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (www.promitheus.gr), μετά τη σχετική ανάρτηση της οριστικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 9285151, 210 9285122 και 210 9285130, email : stegasi@ firstreception.gov.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις