Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο ο ναός της Φανερωμένης στο Αίγιο

Πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο ο ναός ...

Την παραμονή στις 21.15 θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας

Την προσεχή Πέμπτη, 15η Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητας ο φερώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης στο Αίγιο.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής:

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

6.45μ.μ.: Προεόρτιος Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις, Έξοδος Επιταφίου και τοποθέτησή του στο κέντρο του Ιερού Ναού, Εγκώµια της Θεοτόκου.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

7.30μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός µετ’ αρτοκλασίας. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης, π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εν συνεχεία και συγκεκριμένα στις 9.15μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος διά των οδών Μελετοπούλων, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Παναγιωτοπούλων και Μητροπόλεως µε τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου.

Πέµπτη 15 Αυγούστου

7π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία µετά Θείου Κηρύγµατος, εις την οποίαν θα προεξάρχει και θα οµιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής, Καθηγούµενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

*Τους χορούς των ιεροψαλτών θα διευθύνουν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτης Ξένος και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σαουθάµπτον κ. Θεμιστοκλής Προδρομάκης.

Τέλος το απόγευμα της εορτής και συγκεκριμένα στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός και Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο, υπέρ υγείας των κατοίκων της πόλεως του Αιγίου και των περιχώρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις