Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελαφόνησος: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και κάμπινγκ, φεύγουν τουρίστες

Ελαφόνησος: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και κ...

Ασφυκτική η κατάσταση στο νησί

17:00 Στο έλεος της πυρκαγιάς που δυναμώνει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή βρίσκεται η Ελαφόνησος.

Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός Παναγιά, το κάμπινγκ της Σίμου και ξενοδοχεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φοβισμένοι τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί.

Η Χρύσω Καταγά, κάτοικος της Ελαφονήσου, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του Open τόνισε πως από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, έχουν φύγει από το νησί σχεδόν 10.000 άνθρωποι.

Στο νησί πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ και λόγω της κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ελαφόνησο συμμετέχουν: 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 2 αεροπλάνα, 2 PZL, 5 ελικόπτερα κι 1 ελικόπτερο για συντονισμό από αέρος, καθώς κι 1 ερπυστριοφόρο και 2 μηχανήματα έργου του στρατού, 4 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρα.

 

13:30 Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή του Σίμου, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί και πάλι το κάμπινγκ, ενώ επίσης εκκενώνεται προληπτικά και οικισμός Παναγιά.

Αυτή την ώρα μεταβαίνει εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νησί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 3 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες, αλλά συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο που είναι σωροί απορριμμάτων.

Σήμερα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, δημιουργώντας πρόβλημα στο νησί, καθώς εκτός των άλλων έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση λόγω του πυκνού καπνού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις