Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεκάδες Αιγιαλείς & επισκέπτες ανηφόρισαν στο παλαιομονάστηρο του Οσίου Λεοντίου

Δεκάδες Αιγιαλείς & επισκέπτες ανηφό...

Κοντά στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Την ευλογία τού Οσίου Λεοντίου έλαβαν δεκάδες άνθρωποι που ανηφόρισαν την Κυριακή 14/7/2019 στο ησυχαστήριό του (Παλαιομονάστηρο), λίγες εκατοντάδες μέτρα από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, εορτάστηκε με κάθε επισημότητα ο Όσιος Λεόντιος, κτήτορας της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στη σκήτη τού οποίου συνέρρευσαν ευλαβείς χριστιανοί όχι μόνο από την Αιγιάλεια αλλά και από την υπόλοιπη Αχαΐα, ακόμα και από την Κόρινθο, την Αθήνα και την Άρτα που επέλεξαν την απόμακρη αλλά πολύ γραφική αυτή πλαγιά για να εκκλησιαστούν. Μεταξύ αυτών και 50 εκδρομείς από την Πάφο της Κύπρου που αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στην Αχαΐα.

Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής 14/7 που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των 630 Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου η οποία συνεκλήθη στην Χαλκηδόνα το 451μ.Χ. προκειμένου να αντιμετωπίσει την αίρεση του μονοφυσιτισμού.

 «Η Εκκλησία μας δεν αποκόπτει κανέναν παρά μόνο εκείνον που έχει εκτραπεί από την αλήθεια δηλώνοντας προκλητικά ότι δεν δέχεται όσα διδάσκει το Ευαγγέλιο. Οι άνθρωποι γίνονται από μόνοι τους αμαρτωλοί, όπως μας λέγει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος. Και δεν είναι μόνο όσοι αποκόπτονται από την κοινωνία της αλήθειας με την πλάνη μέσα στην οποία μπορεί να πέσουν, αλλά και όσοι αποκόπτονται από την κοινωνία της αγάπης, έχοντας φιλαυτία και φιλοχρηματία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Καλλίνικος ενώ προέτρεψε από τον τόπο που ασκήτεψε ο Όσιος Λεόντιος, «να επιτελούμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα αγάπης!».

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους όσοι κοπίασαν για να φθάσουν στη σκήτη του Οσίου Λεοντίου προκειμένου να εκκλησιαστούν & πρόσθεσε, «κρατηθείτε από τον Θεό για να επιβιώσουμε στην άθεη και δαιμονική κοινωνία μας…».

«Δυστυχώς, υπάρχουν καθημερινά φαινόμενα που μαρτυρούν ότι ο Διάβολος κυριαρχεί στην κοινωνία… Γι’ αυτό και σας λέγω ότι αυτό που κάνατε σήμερα είναι ΄΄φάρμακο ζωής΄΄! Κρατηθείτε από τον Θεό, κρατηθείτε από το φουστάνι της Παναγίας μας, όπως λέγει ένας Αγιορείτης. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε αυτή την κοινωνία που είναι άθεη και δαιμονική!.

Για να έρθετε σήμερα εδώ, σε αυτό το απόμακρο σημείο, σε αυτό το ασκητήριο, δεν υπάρχει κάτι υλικό που σας κάλεσε. Απλώς, ήρθατε σε έναν ιερό τόπο, που είναι κοπιαστικό για να ανεβεί κάποιος. Τι ήταν άραγε αυτό που σας έκανε να ανεβείτε, μικροί και μεγάλοι, εδώ; Ήταν μια γεύση εσωτερική που σας έδωσε τη δύναμη να φθάσετε εδώ. Ο Χριστός μίλησε στην καρδιά σας και σας έφερε εδώ πάνω για να μας πει ότι αυτή η μυστική σχέση μαζί Του δεν έχει τέρμα», τόνισε. 

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη προσλαλιά του ο κ. Αμβρόσιος είπε τα εξής: «Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα εδώ πάνω. Ήταν μεγάλος ο άθλος, μεγάλο το κατόρθωμα. Να ξέρετε πως θα σας το αποπληρώσει ο Θεός. Τα λέγω αυτά σε έναν τόπο αγιασμένο και… ποτισμένο από τα δάκρυα και το αίμα του Οσίου Λεοντίου, τον οποίο παρακαλούμε να μας βοηθήσει και να μας ενισχύσει στη ζωή μας!».

*Αμέσως μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας οι ιερομόναχοι, με άψογο «οικοδεσπότη» τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, έχοντας στο πλευρό τους εθελοντές και εθελόντριες, προσέφεραν καφέ, αναψυκτικά και γλυκίσματα στους προσκυνητές, κάτω από τα δροσερά πλατάνια στον προαύλιο χώρο τού μοναστηριού, ενώ το μεσημέρι το Ηγουμενοσυμβούλιο παρέθεσε γεύμα, στο οποίο παρακάθισαν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και οι προσκεκλημένοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις