Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκοιμήθη ο ιερέας του ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου στην Κερπινή

Εκοιμήθη ο ιερέας του ιερού ναού Τιμίου ...

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη στις 18.00 προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας & Καλαβρύτων

Ένας αγαπητός κληρικός της Μητρόπολης Αιγιαλείας & Καλαβρύτων εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας 1η Ιουλίου 2019 σκορπίζοντας θλίψη στον κόσμο και τους συνεφημερίους του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, εξεδήμησε προς Κύριον ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σαρδελιάνος, εφημέριος Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κερπινής Καλαβρύτων.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος διακρινόταν για την ιεροπρέπεια, το ήθος, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα και την εργατικότητά του, απολαμβάνοντας δικαίως της εκτιμήσεως του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου.

Επρόκειτο για έναν ακούραστο, με ψυχικά χαρίσματα και αποθέματα ιερέα, το όνομα του οποίου ήταν γνωστό σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, τόσο για την καλοσύνη του όσο και την ποιητική ρήση του λόγου του.

Ο πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17 Μαρτίου 1981 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και ένα χρόνο αργότερα Πρεσβύτερος, αναλαμβάνοντας χρέη εφημερίου στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου Κερπινής.

Απόψε, στις 21.00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία με το σκήνωμά του, ενώ την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 6 μ.μ., θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κερπινής, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου. Το  σκήνωμα του μακαριστού πατρός Γεωργίου θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 4 μ.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις