Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστολή στον Υπουργό από σωφρονιστικούς της Πάτρας: Να μην καταργηθεί το δικαίωμα διπλοβάρδιας

Επιστολή στον Υπουργό από σωφρονιστικούς...

Στο ταλαιπωρημένο προσωπικό οφείλονται πολά ρεπό και ημέρες κανονικής άδειας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου καθώς και στον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και τον Γενικό Διευθυντή Σωφρονιστικής και Αντεγκληματικής Πολιτικής διαβίβασαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Πατρών.

Στην επιστολή τους που κοινοποιήθηκε και στην ΟΣΥΕ στους Αχαιούς βουλευτές και στα Μέσα επικοινωνίας θέτουν το ζήτημα του δικαιώματος της διπλοβάρδιας από τους φύλακες που καταργεί με πρόσφατη απόφαση του ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος καθώς και το πρόβλημα της στελέχωσης που αναμένεται απλώς να βοηθήσει η πρόσληψη αλλά για χρονικό διάστημα μόνο 8 μηνών 16 συνολικά εργαζομένων το προσεχές διάστημα.

Η επιστολή αναλυτικά την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Θωμάς και τα μέλη του ΔΣ, Μπάρμπας Ευάγγελος, Ζερδεβάς Κωνσταντίνος, Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης, Νικολόπουλος Αλέξανδρος και Ζυγουράκης Χρήστος έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σεβόμενοι την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί εξαιτίας των κινητοποιήσεων των κρατουμένων, στο κατάστημά μας αλλά και στα υπόλοιπα καταστήματα, βρισκόμαστε πλέον στη δυσάρεστη θέση μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων, να σας εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας καθώς και την έντονη αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας μετά από την  απόφαση του διευθυντή του καταστήματος που ανακοινώθηκε σε συγκέντρωση προσωπικού την Παρασκευή 31 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία αποφάσισε και διέταξε πως στο εξής καταργεί το δικαίωμα στους φύλακες να εργάζονται διπλοβάρδια κι ενώ, λίγες ήμερες νωρίτερα ο κ. Αρχιφύλακας διαβεβαίωνε τον πρόεδρο της Ένωσης πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Το συγκεκριμένο δικαίωμα υπήρχε από ιδρύσεως της φυλακής εδώ και περίπου 40 χρόνια και ουδείς το είχε αγγίξει, δεδομένου πως όχι μόνο δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της φυλακής, απεναντίας λύνει προβλήματα, λόγω της μεγάλης απόστασης από τον ιστό της πόλης, λόγω του ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία από και προς τη φυλακή, ενώ θα υπάρξει μια ακόμα αναίτια οικονομική επιβάρυνση εξαιτίας των περισσότερων εβδομαδιαίων μετακινήσεων.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το δικαίωμα της διπλοβάρδιας ισχύει στα περισσότερα καταστήματα της χώρας, ( Δομοκός, Μαλανδρίνο, Κορυδαλλός, Λάρισα, Χανιά κλπ είναι μερικά απ’ αυτά).

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως με την εν λόγω απόφαση αλλά και τα υπόλοιπα που ανακοινώθηκαν, είναι σύμφωνος και ένθερμος υποστηρικτής ο αρχιφύλακας του καταστήματος, ο οποίος προ διετίας είχε αντιδράσει έντονα και συγκέντρωνε υπογραφές εναντίον του προηγούμενου διευθυντή για θέματα ωραρίου, παρόλο που τότε όχι μόνο δεν θίγονταν το δικαίωμα της διπλοβάρδιας, αλλά είχαν δρομολογηθεί οι ενέργειες για να υπάρχει και έγκριση από το Yπουργείο. Επιπλέον η εχθρική και αντισυναδελφική απόφαση λαμβάνεται εις βάρος ενός ταλαιπωρημένου και κουρασμένου προσωπικού στο οποίο οφείλονται χιλιάδες ΡΕΠΟ και κανονικές άδειες και περίμενε πως και πως την άφιξη των νεοδιορισμένων συναδέλφων για να ανασάνει.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να ανακληθεί η αναίτια και άδικη απόφαση και να αφεθεί το δικαίωμα της επιλογής στο προσωπικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις