Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αμβρόσιος βρίζει τον Πάπα: "Δεν κάνεις ούτε για νεωκόρος"

Ο Αμβρόσιος βρίζει τον Πάπα: "Δεν κ...

Του καταλογίζει τρία εγκλήματα

Eπίθεση στον Πάπα της Ρώμης εξαπολύει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ Αμβρόσιος και του καταλογίζει τρία "εγκλήματα". Αναλυτικά: «Να μου ζήσεις Πάπα μου, της Ρώμης κ. Φραγκίσκο». Με αυτή τη φράση ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος επιτίθεται φραστικά στον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο.

«Δεν κάνεις ούτε για νεωκόρος» υποστηρίζει και προσθέτει ότι «εγκλημάτησε» με το να επιχειρεί να διορθώσει το «πάτερ ημών» "είκοσι αιώνες αφότου η Χριστιανική Εκκλησία σε παγκόσμια κλίμακα χρησιμοποιεί την προσευχή. «Σήμερα ένας νέος σοφός, ασύνετος, ασεβής, πλανεμένος ή εγωιστής Πάπας, ξαφνικά ανακάλυψε ότι η πρόταση «και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν» είναι λάθος!», με τον ισχυρισμόν, ότι ο Θεός δεν θέτει τον άνθρωπο σε πειρασμό, δηλαδή δεν τον δοκιμάζει, αγνοώντας την Παλαιά Διαθήκη".

Ως δεύτερο έγκλημα του Πάπα, ο κ.κ. Αμβρόσιος αναφέρει το φιλί στόμα με στόμα που αντάλλαξε (δημοσίως) με τον μεγάλο Ιμάμη του αλ Αζχαρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το οποίο, όπως λέει, «καταδίκασαν κάθε διάκριση σε βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων», αλλά θα μπορούσαν να βρουν άλλο τρόπο να χαιρετηθούν.

Επ' αυτού διακρίνει και τρίτο έγκλημα, την ισοπέδωση Χριστιανισμού και Ισλαμισμού, με τη φράση του Πάπα Φραγκίσκου ότι υπερασπίζονται κοινές αξίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις