Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συμπληρώνονται 5 χρόνια χωρίς τον Γιώργο Σιμιγιάτο, την "ψυχή" του "Αιμοδότη"

Συμπληρώνονται 5 χρόνια χωρίς τον Γιώργο...

Ο "Αιμοδότης" επιτελεί σημαντικό έργο ενώ καλεί όλους όσους μπορούν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές να δώσουν λίγο αίμα για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 συμπληρώνονται πέντε (5) χρόνια από την εκδημία του Γιώργου Σιμιγιάτου, του αείμνηστου προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης» και ιδρυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Τιμώντας με μεγάλο σεβασμό την μνήμη του Γιώργου Σιμιγιάτου, η Μαρία Τριπολιτσιώτη, πρόεδρος του ΣΕΑ «Ο Αιμοδότης», τ. Προισταμένη Μονάδας Μεσογειακής αναιμίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, θυμίζει τις πρόσφατες δραστηριότητες του «ΑΙΜΟΔΟΤΗ».

Στις 11 έως 13 Απριλίου 2019 έλαβε χώρα το 4ο Συμπόσιο Εργαστηριακής Αιματολογίας και Αιμοδοσίας μαζί με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Βιοχημείας. Ο χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου ήταν το Πολεμικό Μουσείο στη Αθήνα και μεταξύ των πολύ ενδιαφερόντων επιστημονικών θεμάτων που παρουσιάστηκαν ήταν και μία θεματική ενότητα που αφορούσε την ανάπτυξη της Συλλογικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Είναι η 1η φορά που ένα τέτοιο, εξαιρετικής σπουδαιότητας, κοινωνικό θέμα τέθηκε προς συζήτηση σε Επιστημονικό Συνέδριο!

Πιο συγκεκριμένα διοργανώθηκε ένα στρογγυλό τραπέζι που είχε διάρκεια μιάμιση (1,5) ώρα με συντονίστριες α)την κ. Τσέλιου Παρθενόπη, Ιατρό Βιοπαθολόγο, Αριστούχο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και β) την κ. Παμφίλη Λεμονιά, πρώην Διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλοι».

Προσκεκλημένοι ομιλητές, εκτός από την κ. Τσέλιου, ήταν ο κ. Σπύρος Ασημακόπουλος, Αγρονόμος, Ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΕΑ, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» και η κ. Μαρία Τριπολιτσιώτη, πρώην Προϊσταμένη στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, νυν Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ»

Η κ. Τσέλιου αναφέρθηκε στην ίδρυση της Εθνικής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας στην Ελλάδα το 1952 και στα 4 πρώτα Κέντρα Αιμοδοσίας αρχικά, στην ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών FIODS το 1955, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά η εμπορία του αίματος που ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο εκείνα τα χρόνια, στην ίδρυση του αρχαιότερου συλλόγου στην Ελλάδα του «ΑΙΜΟΔΟΤΗ» το 1979 και στην ίδρυση της ΠΟΣΕΑ το 1987.

Η κ. Τριπολιτσιώτη αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία του «Αιμδότη», ο οποίος γιόρτασε πρόσφατα, στις 17 Μαρτίου 2019 , τα 40 χρόνια ζωής και ανιδιοτελούς προσφοράς του στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο και αξιώθηκε, για τούτο, εξαιρετικής τιμής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, λαμβάνοντας Έπαινο!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι κατά την τελετή έναρξης του Επιστημονικού Συνεδρίου ο «Αιμοδότης» αξιώθηκε και πάλι μεγάλης τιμής, αποδεχόμενος νέον Έπαινο από τους Προέδρους του Συνεδρίου, κ. Αντωνάκο Γ. και κ. Παρασκευοπούλου Π. Τον Έπαινο παρέλαβαν η κ. Τριπολιτσιώτη Μαρία και η κ. Τσέλιου Παρθενόπη, ενώ τιμήθηκε επίσης ο κ. Ασημακόπουλος Σπύρος.

Τέλος μία θερμή παράκληση από τον «Αιμοδότη» με την αφορμή της έναρξης της θερινής περιόδου. «Μην ξεχαστείτε αγαπητοί φίλοι! Εσείς που θα φύγετε για μια μικρή αναψυχή, αλλά και εσείς που θα παραμείνετε στην όμορφη πόλη μας! Αιμοληψίες γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα από 5.30 έως 9 μμ, στα γραφεία του Αιμοδότη, επί των οδών Βότση και Κανακάρη. Καλό Καλοκαίρι!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις