Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Όταν ο Χόρν "πούλησε την ψυχή του στο διάβολο για να γίνει νέος", ένα Αναστάσιμο βράδυ

Όταν ο Χόρν "πούλησε την ψυχή του σ...

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του στην ταινία "Αλίμονο στους νέους"

Με φόντο την Ανάσταση διαδραματίζεται μία από τις αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου είναι το «Αλίμονο στους νέους». Η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Αλίμονο στους Νέους» γυρίστηκε το 1961, όταν δηλαδή ο πρωταγωνιστής Δημήτρης Χορν, ήταν 40 χρόνων.

Σύμφωνα με το σενάριο,  το βράδυ της Ανάστασης, ο πάμπλουτος κυρ – Αντρέας αποφασίζει να πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο και να ξαναγίνει νέος για να πλησιάσει την όμορφη Ρίτα, την οποία υποδύεται η Μάρω Κοντού.

Ο Χορν ως ηλικιωμένος εμφανίζεται  στην αρχή της ταινίας και στο τέλος, όταν αποδεικνύεται ότι τα πάντα ήταν ένα όνειρο

 

. Το μόνο πρόβλημα που είχε η παραγωγή σε αυτή την ταινία  ήταν πώς θα μεταμορφωθεί ο Δημήτρης Χορν ώστε να φαίνεται τουλάχιστον 35 χρόνια μεγαλύτερος. Έτσι κάλεσε τους καλύτερους Έλληνες μακιγιέρ αλλά χωρίς να καταφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσο κι αν προσπάθησαν ο Χορν δεν «έπειθε» ως γέρος.

Μέχρι που αποφάσισε να καλέσει τον Ντικ Μόρρις, από την Αγγλία. που στην εποχή του θεωρείτο ένας από τους καλύτερους μακιγιέρ του κόσμου. Ο Μόρις ήρθε από το Λονδίνο και αμέσως έπιασε δουλειά. Όλοι γνώρισαν τα θαύματα που  μπορούσε να κάνει και άφησαν τον πρωταγωνιστή στα μαγικά του χέρια.

Το αποτέλεσμα τους εντυπωσίασε όλους. Αλλά όμως ο Μόρις δεν μπορούσε να μένει πολύ στην Αθήνα, ο Σακελλάριος γύρισε όλες μαζί τις σκηνές όπου ο Χορν εμφανίζεται ως ηλικιωμένος.

Η αμοιβή του μακιγιέρ ήταν ισάξια με εκείνη του πρωταγωνιστή Χορν στην ταινία. Όταν ο ηθοποιός έμαθε για το γεγονός, αστειευόμενος έλεγε: «Μα με τόσα λεφτά που πήρε αυτός να με γεράσει, δεν τα δίναμε καλύτερα σ’ έναν πλαστικό να με κάνει 20 χρόνια νεότερο;

» Η ταινία «Αλίμονο Στους Νέους» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1961. Έκοψε 37.302 εισιτήρια, ενώ ο Δημήτρης Χορν κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.... 

Η ταινία θα προβληθεί από το ΑΝΤ1 το Μ. Σάββατο στις 22:00

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr