Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ένας σταρ παλαιάς κοπής στην σκηνή των Σεζάρ: ο πάντα γοητευτικός Ρόμπερτ Ρέντφορντ -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ένας σταρ παλαιάς κοπής στην σκηνή των Σ...

Έλαβε συγκινημένος το τιμητικό Σεζάρ για το σύνολο της καριέρας του από την Κριστίν Σκοτ Τόμας

Αναμενόταν πως θα ήταν από τις ξεχωριστές στιγμές της 44ης τελετής απονομής των βραβείων Σεζάρ της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου 2019 στη Salle Pleyel του Παρισιού και πράγματι ήταν. Ο λόγος για το τιμητικό βραβείο Σεζάρ – Cesar d’ Honneur που απονεμήθηκε στον 82χρονο Αμερικανό σούπερ σταρ του κινηματογράφου Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος ανεβαίνοντας στη σκηνή για να πάρει το βραβείο κάτω από τις επευφημίες και το θερμό χειροκρότημα του κοινού στην αίθουσα, έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένος.

Μάλιστα ο Ρέντφορντ έλαβε το τιμητικό Σεζάρ για το σύνολο της καριέρας του από τα χέρια της ηθοποιού Κριστίν Σκοτ Τόμας, με την οποία είχε συμπρωταγωνιστήσει στο ρομαντικό, κοινωνικό φιλμ «Ο Γητευτής των Αλόγων» το 1998 που επίσης είχε σκηνοθετήσει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

"Voilà ce que c'est une star!", με αυτή τη φράση «δείτε τι σημαίνει να είσαι σταρ», υποδέχτηκε στη σκηνή τον πάντα γοητευτικό Ρέντφορντ, η Κριστίν Σκοτ Τόμας.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ όπως έγραψαν Γαλλικά Μέσα ενημέρωσης όπως η LeParisien παρότι είχε αναγγελθεί και όλοι όπως ήταν φυσικό τον περίμεναν με αγωνία και θαυμασμό, έφτασε τελευταίος και ακριβώς πέντε λεπτά πριν αρχίσει το σώου της τελετής, στις 9 παρά πέντε. Μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, την Γερμανικής καταγωγής ζωγράφο Sibylle Szaggars και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας Alain Terzian και κάθισαν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.

Την ώρα που κλήθηκε να παραλάβει το τιμητικό Σεζάρ για την καριέρα του μπροστά και πίσω από τις κάμερες αλλά και για την πολιτική & οικολογική του στάση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε να βουρκώνει. Εξάλλου το συγκεκριμένο βραβείο είναι ιδιαίτερου γοήτρου και βαρύτητας. Ωστόσο η βαθιά συγκίνηση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ οφειλόταν όπως και ο ίδιος είπε κρατώντας το Σεζάρ στο γεγονός ότι αγαπά ιδιαίτερα τη Γαλλία και πως «πάντα θα θυμάμαι τις εμπειρίες που έζησα στα νεανικά μου χρόνια όταν βρέθηκα στη Γαλλία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ που την περίοδο του 1956-57 είχε βρεθεί νεότατος τότε ως πλανόδιος ζωγράφος στη Γαλλία και την Ιταλία ενώ μερικά χρόνια αργότερα το 1972 είχε έρθει στο Φεστιβάλ των Καννών μαζί με τον Σίντνει Πόλακ και το γουέστερν «Τζερεμάια Τζόνσον», αναμένεται να παραμείνει όλο το σαββατοκύριακο στη πόλη του Φωτός. Μάλιστα όπως διαβάσαμε στο premiere.fr, έχει προσκληθεί να παραδώσει κι ένα master class – κινηματογραφικό σεμινάριο στην Γαλλική Cinematheque – Tαινιοθήκη.

Η πιο τελευταία του ταινία ως ηθοποιός, το «Ο Κύριος & το όπλο» κυκλοφορεί ήδη εδώ και λίγο καιρό σε βίντεο στη Γαλλία στην πλατφόρμα της Amazon (και στη χώρα μας από τα τέλη Ιανουαρίου σε dvd προς ενοικίαση).

Να προσθέσουμε πως από τα καλύτερα σημεία του σώου των Σεζάρ, των Γαλλικών Όσκαρ ήταν η εμφάνιση του παρουσιαστή της τελετής, Καντ Μεράντ ως Φρέντι Μέρκιουρι – Ράμι Μάλεκ από την ταινία «Bohemian Rhapsody».

Επίσης όπως ήδη γράψαμε, μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο Ελληνικής καταγωγής Γιώργος Λαμπρινός που κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου μοντάζ για το φιλμ «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. έχει credit, Thomas Samson/AFP

Η φωτ. έχει credit, Thomas Samson/AFP

Η φωτ. έχει credit, Thomas Samson/AFP

Ρέντφορντ και Κριστίν Σκοτ Τόμας στη σκηνή.

Ρέντφορντ και Κριστίν Σκοτ Τόμας στη σκηνή.

Ρέντφορντ και Κριστίν Σκοτ Τόμας στη σκηνή.

Ο Alain Terzian, ο Ρέντφορντ & η σύζυγος του Σίμπιλ Ζάγκαρς, η φωτ. είναι από AFP.

Ο Alain Terzian, ο Ρέντφορντ & η σύζ...

Ο Alain Terzian, ο Ρέντφορντ & η σύζυγος του Σίμπιλ Ζάγκαρς, η φωτ. είναι από AFP.

Ο ηθοποιός Καντ Μεράντ που παρουσίασε την απονομή, στο στιγμιότυπο ως Φρέντι Μέρκιουρι.

Ο ηθοποιός Καντ Μεράντ που παρουσίασε τη...

Ο ηθοποιός Καντ Μεράντ που παρουσίασε την απονομή, στο στιγμιότυπο ως Φρέντι Μέρκιουρι.

Στην ανάρτηση του σάιτ flix.gr υπάρχει και βίντεο από το Canal+ με το τι είπε ο Ρέντφορντ αφότου πήρε το τιμητικό βραβείο Σεζάρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight