Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ξιφασκία: Αιγάλεω και Αθηναϊκός πρωταγωνίστησαν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ξιφασκία: Αιγάλεω και Αθηναϊκός πρωταγων...

Επιτυχής η συμμετοχή της Μπουρδάκου στο Ζάγκρεμπ

Το Αιγάλεω (ΑΟΞΑ & ΛΟΑ) με τον Αθηναϊκό πρωταγωνίστησαν, το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ, στο α΄ μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ξιφασκίας Παμπαίδων/Παγκορασίδων -13 χρόνων. Οι τρεις αυτοί αθηναϊκοί σύλλογοι μονοπώλησαν όλα (!) τα μετάλλια στα ατομικά του ξίφους ασκήσεως την 1η ημέρα της διοργάνωσης, αλλά και τους δύο τελικούς στα ομαδικά την επομένη. Συνολικά στην 1η αυτή “ενότητα” του “μικρού” Πρωταθλήματος πήραν μέρος 124 παιδιά, κάποια από τα οποία, μάλιστα, κατέγραψαν την παρθενική τους συμμετοχή.

Πανελληνιονίκες στο ξίφος ασκήσεως αναδείχτηκαν:

ATOMIKA:

  • Στα αγόρια, ο Βασίλης Στάντσιος/Αθηναϊκός (10/8 στον τελικό τον Γιάννη Ανδριόπουλο/ΑΟΞ Αιγάλεω), 3οι Δημήτρης Κιβάρης/Αθηναϊκός & Δαμιανός Μαυρίδης/ΛΟ Αιγάλεω.
  • Στα κορίτσια, η Μαρία – Ελένη Χαλδαίου (10/1 τη Μαρία Πλιώτα, 3ες Κων/να Φούφλη & Ευαγγελία Χαϊτόγλου (και οι τέσσερις του ΑΟΞ Αιγάλεω).

ΟΜΑΔΙΚΑ;

  • Aγόρια: ΑΟΞΑ (Ορφανός, Σούλιος, Ανδριόπουλος, Μηνάς) νικητής στον τελικό του Αθηναϊκού 45/44, 3η θέση ΟΞ Φλώρινας.
  • Κορίτσια: AOΞΑ (Χαλδαίου, Πλιώτα, Φούφλη, Χαϊτόγλου), νικήτρια στον τελικό της ΛΟ Αιγάλεω 45/20, 3η θέση Οδυσσέας Χαλανδρίου.

Το “μικρό” εθνικό Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαβ/κο (30-31/1) στο ΟΑΚΑ με τους αγώνες στη σπάθη και το ξίφος μονομαχίας.

Δύο βαθμούς η Μπουρδάκου στο Ζάγκρεμπ

Κερδοφόρα ήταν και η 3η ελληνική εκπροσώπηση στο διεθνή χώρο το 2011. Μετά, δηλαδή, τους Νάκη, Κοντοχριστόπουλο (πριν δυο βδομάδες) και η Άννα Μπουρδάκου αποκόμισε 2β. στην παγκόσμια κατάταξη, από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως Νέων -20, το Σαβ/κο στο Ζάγκρεμπ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος (στις Γυναίκες) έμεινε, πάντως, χαμηλά (59η σε 121 αθλήτριες), καθώς αποκλείστηκε στη «φάση για τις 32» από τη Γερμανίδα, Νεχλ (9/13).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports