Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΤΖΕΙΜΙ ΛΙ ΚΕΡΤΙΣ: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ 60, ΞΑΝΑΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ «ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ» ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ, ΦΟΒΙΕΣ, ΓΕΡΑΜΑΤΑ

ΤΖΕΙΜΙ ΛΙ ΚΕΡΤΙΣ: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ 60, ΞΑΝΑΠ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Η οικογένειά μου δεν ήταν ευτυχισμένη»

Ενώ στο εξωτερικό γιορτάζουν το Haloween, η διάσημη αμερικανίδα σταρ και πρώην sex symbol Τζέιμι Λι Κέρτις πρωταγωνιστεί στο επίκαιρο «σίκουελ» ένδοξης ταινίας τρόμου: του «Halloween –Η νύχτα με τις μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ που είχε κάνει αίσθηση το 1978.  Εχουν συμπληρωθεί πια 40 χρόνια από εκείνο το ντεμπούτο της,  που προκάλεσε την «ειδίκευσή» της στα θρίλερ (αλλά και  30 χρόνια  από την cult κωμωδία «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα»). Η 59χρονη ηθοποιός- παραγωγός, ακτιβίστρια και συγγραφέας παιδικών βιβλίων αποφάσισε να υποδυθεί πάλι τη δύσμοιρη Λόρι, η οποία έχει γίνει πλέον γιαγιά αλλά  αντιμετωπίζει σθεναρά τη δολοφονική μασκοφόρα φιγούρα που στοιχειώνει.

 

Η ταινία πέτυχε επαινετικές κριτικές και ενθουσιώδεις εντυπώσεις στο σινε-φεστιβάλ του Τορόντο. Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν θέλει να διαγράψει τις «ενδιάμεσες» συνέχειες και να δημιουργήσει την ανατριχίλα του πρώτου, ιστορικού φιλμ. Η Τζέιμι Λι Κέρτις ως διαχρονική εμμονή του τρομακτικού Μάικλ Μάγιερς θεώρησε πως το σενάριο ήταν ένας φόρος τιμής στην κλασική ταινία που την έβαλε στο σινεμά. Σε συνέντευξή της στο ιταλικό Elle αποκαλύπτει τους φόβους της στη ζωή αλλά και την εξοικείωσή της με τα γεράματα.

 

ΗΑLOWEEN 2018

ΗΑLOWEEN 2018

ΗΑLOWEEN 2018

HALOWEEN 1978

HALOWEEN 1978

HALOWEEN 1978

Ολοι πια σας θεωρούν μια scream queen.

 

Oχι, έχει προηγηθεί η πανέμορφη μητέρα μου Τζάνετ Λι στην περίφημη σκηνή του «Ψυχώ». Ισως τελικά «κληρονόμησα» από εκείνη το ταλέντο σε αυτό το είδος. Θεωρώ πως τα θρίλερ είναι όπως ο Σαίξπηρ. Αξεπέραστα. Κάθε εποχή τα αντιμετωπίζει με τον τρόπο της. Για μένα το να ξαναγυρίσω καλλιτεχνικά στις «ρίζες» μου ήταν μια άριστη επιλογή.

 

Ενσαρκώνετε τώρα την κεντρική ηρωίδα να έχει γίνει γιαγιά.

 

Σε λίγο γίνομαι 60 ετών! Με τόσα που είχε περάσει η «Λόρι» κανείς δεν θα φανταζόταν πως θα δημιουργούσε οικογένεια. Η ταινία διερευνά τη σχέση μεταξύ τριών γενεών, καθώς αυτή τη φορά η Λόρι δεν είναι το θύμα, είναι το σύμβολο για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί.

 

Αναφέρεστε και στον εαυτό σας;

 

Εμμέσως ναι. Όταν υπάρχουν τραυματικές εμπειρίες ο πόνος επηρεάζει όλη την οικογένεια. Ο αδελφός μου πέθανε από ηρωίνη και οι γονείς μου όσο κι αν φάνταζαν ως oι λαμπεροί σταρ Τόνι Κέρτις και Τζάνετ Λι είχαν εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, οπότε η οικογένεια μου δεν ήταν μια ευτυχισμένη οικογένεια.

 

Τι σας φοβίζει σήμερα;

 

Τα πάντα! Φοβάμαι για την πολιτική κατάσταση, την υπερθέρμανση του πλανήτη, τη δικαιοσύνη που βολεύει τους ισχυρούς και τις ταινίες τρόμου. Ξέρετε πως είχα κάνει οντισιόν για το ρόλο του κοριτσιού στον «Εξορκιστή» αλλά τελικά επέλεξαν τη Λίντα Μπλερ. Όταν βγήκε το φιλμ και το είδα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μήνες. Δεν με τρομοκρατεί το αίμα αλλά οι καταστάσεις αγωνίας και τρόμου.

Σας πειράζει το πέρασμα του χρόνου; Φοβάστε να γεράσετε;

 

Aντιθέτως, είμαι χαρούμενη που ξέρω πλέον ποια είμαι, είμαι δυνατή και έξυπνη, νιώθω πολύ καλύτερα απ’ ότι ένιωθα στα 20. Σηκώνομαι γεμάτη ενέργεια στις 5 το πρωί. Κάνω γιόγκα καθημερινά, παίζω τένις τρεις φορές την εβδομάδα, μου αρέσουν οι μεγάλες βόλτες περπατώντας. «Η ζωή είναι ένα μυστήριο να το βιώσεις, όχι ένα πρόβλημα να λύσεις»


* Η ταινία αναμένεται στα τέλη του μήνα και στα ελληνικά σινεμά, στην Πάτρα στα Odeon της Vso Mare 25/10

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View