Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

O Πατρινός σεφ που σήκωσε το λάβαρο του Καρναβαλιού της Πάτρας στη Μονμάρτη! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 O Πατρινός σεφ που σήκωσε το λάβαρο του...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ο Ανδρέας Καραπάνος μιλά στο thebest.gr

Αγαπά το Πατρινό Καρναβάλι πάρα πολύ και αυτό είναι εμφανές. Παρότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πολύ μακριά από την Πάτρα, κουβαλά πάντα μέσα του το πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού και φέτος αυτό, δεν το κράτησε μόνο για τον εαυτό του.

Ο Πατρινός σεφ Ανδρέας Καραπάνος, τα τελευταία δύο χρόνια ζει και εργάζεται στο Παρίσι και προ ημερών βγήκε με τη σημαία του Πατρινού Καρναβαλιού στη Μονμάρτη, αφού για εκείνον το Πατρινό Καρναβάλι είναι "η πιο μεγάλη γιορτή μέσα μου και έξω μου", όπως λέει χαρακτηριστικά.

 

"Η σημαία αυτή βρίσκεται στο δωμάτιό μου στη Μονμάρτη και φέτος για πρώτη φορά βγήκα με αυτή έξω. Μέσα από αυτή την κίνηση ήθελα να δείξω στους δικούς μου ανθρώπους πως αυτό που αγαπάμε μπορούμε να το φυλάμε πάντα μέσα μας, κι ας είμαστε μακριά.

Για μένα η ουσία του Πατρινού Καρναβαλιού είναι η απόλαυση του να μπορείς να ζήσεις τον χορό, τη μουσική, τις μεταμφιέσεις. Ας είμαστε εμείς αυτοί, που με ζωηράδα και φαντασία, κάθε χρόνο θα τιμάμε αυτή την παράδοση, χορεύοντας και ξεφαντώνοντας, ντυμένοι μασκαράδες.

Ας είμαστε εμείς αυτοί, που θα επιμείνουμε να υπάρχει μουσική στους δρόμους της Πάτρας, από την έναρξη μέχρι τη λήξη του Καρναβαλιού. Ας είμαστε εμείς αυτοί που θα στηρίζουμε τον Κρυμμένο Θησαυρό και όλους εκείνους τους χορούς που θα μας κάνουν να καταλάβουμε που ζούμε το πιο όμορφο όνειρο. Και κυρίως, ας μείνουμε μακριά από το Καρναβάλι της αισχροκέρδειας, της απάτης και πάνω απ΄όλα μακριά από το Καρναβάλι των ναρκωτικών. Το Καρναβάλι βρίσκεται στη μνήμη μας , ως αξέχαστες στιγμές, το Καρναβάλι βρίσκεται μέσα μας", επισημαίνει στο thebest.gr

Ο Ανδρέας συμπληρώνει δύο χρόνια στο Παρίσι. "Ήρθα ξεκάθαρα να αποκτήσω μια εμπειρία σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια εδώ. Ωστόσο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το περιβάλλον και τις δυνατότητες που έχω για να εξελίξω τη μαγειρική, με αποτέλεσμα να μην σκέφτομαι να φύγω" αναφέρει.

Λόγω της αγάπης του για το Καρναβάλι φροντίζει να παίρνει άδεια την τελευταία τουλάχιστον εβδομάδα ώστε να βρίσκεται στην Πάτρα ,καθώς θέλει απαραίτητα να είναι στην πόλη του Καρναβαλιού τέτοιες ημέρες.

"Δεν με πειράζει να μην έχω διακοπές τον Αύγουστο ή τα Χριστούγεννα, αλλά θέλω να μπορώ να ζήσω το Καρναβάλι. Και από το Λονδίνο που ήμουν καταφέρνω και κατεβαίνω την τελευταία εβδομάδα. Και εννοείται ότι ακούω τη μουσική του Καρναβαλιού όλο τον χρόνο" λέει στο thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019