Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Πάτρα: Κοκτέιλ με ...σφαιροποίηση του αλκοόλ και επεξεργασμένους μπιζέδες! Η Μοριακή μαγειρική του πανεπιστημίου Πατρών στο...πιάτο-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κοκτέιλ με ...σφαιροποίηση του αλ...

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 19ου forum ανάπτυξης

Μοναδική εμπειρία για τους φοιτητές του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο του θεσμού Βραδιά του Ερευνητή ήρθαν σε επαφή με τη μοριακή μαγειρική. Είναι προϊόν έμπνευσης των Άρη Χατζηαντωνίου και Θεόδωρου Κουτσόβουλου, που μετέφεραν στο 19ο Forum Ανάπτυξης/ 19ο Money Show Πάτρας, την εμπειρία του MoMix (Molecular Mixology).

Δημιούργησαν επί τόπου κοκτέιλ στο …πιάτο, με σφαιροποίηση του αλκοόλ, ενώ το κοινό δοκίμασε επεξεργασμένους μπιζέδες. Οι γευσιγνώστες έμειναν άφωνοι από την επίγευση που άφησαν  τα …μυστήρια παρασκευάσματα.

 

«Στόχος μας είναι να σοκάρουμε τον κόσμο, να αφήσουμε ένα αποτύπωμα» εξήγησε στο κοινό ο Άρης Χατζηαντωνίου, ενώ ο Θόδωρος Κουτσόβουλος αναφέρθηκε  το ρίσκο, να ανοίξουν μαγαζί το 2013 σε μια απομονωμένη περιοχή στον Κεραμεικό, που να πουλάει …ζελεδάκια. «Σκεφτήκαμε όμως με πλέον ακολουθούμε την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε συνδυάζουμε την έξοδό μας με την αναζήτηση εμπειρίας και προχωρήσαμε…» είπε για το εγχείρημα που τελικά όχι μόνο πέτυχε, αλλά εξαπλώθηκε, καθώς MoMix πλέον  στη Γλυφαδα και τη Σαντορίνη.

Η Μαριγούλα Μαργαρίτη επίκουρη καθηγήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών σχολιάζοντας τις περιγραφές όσων δοκίμασαν, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στη σχέση του εγκεφάλου με τη γεύση και την ευχαρίστηση, μιας και το επιστημονικό της αντικείμενο είναι οι νευροεπιστήμες, συνέχισε όμως τονίζοντας τη σημασία της σωστής στόχευσης για την αποτελεσματικότητα, όπως άλλωστε συνέβη με το MoMix.

Μοριακή γαστρονομία στο bartending είναι η χρήση φυσικών ενώσεων για την ανάμιξη και μορφοποίηση των υλικών ενός υγρού. Δηλαδή η δημιουργία cocktail σε μορφή σφαίρας, ζελέ, παγωτού και πολλών άλλων!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr