Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Moto GP: Πολ ποζίσιον για τον Λορένθο στην Ιαπωνία

Moto GP: Πολ ποζίσιον για τον Λορένθο στ...

Εκπληκτική μάχη με τον ομόσταυλό του Βαλεντίνο Ρόσι

Ο Jorge Lorenzo βγήκε νικητής στη μεγάλη μάχη με τον ομόσταυλό του, Valentino Rossi και θα κάνει εκκίνηση από την pole position στο Grand Prix της Ιαπωνίας.

Και κάπως έτσι χτίζονται μύθοι και γράφονται ιστορίες που μένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα των χρόνων. Ο φετινός εμφύλιος στις τάξεις της Yamaha ανάμεσα στον Jorge Lorenzo και τον Valentino Rossi κορυφώνεται. Στο Motegi ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα… katana τους για να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση της κορυφής.

Ο Ισπανός επικράτησε στην πρώτη μάχη, στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, αλλά η αυριανή θα είναι όλα τα λεφτά. Εκεί είναι που θα πέσουν κορμιά. Και δεν αποκλείεται αυτή η κρίσιμη απ' όλες τις απόψεις μάχη να δοθεί σε βροχερό σκηνικό…

Βλέποντας τον “Por Fuera” να γυρίζει σε εξωφρενικούς ρυθμούς κατά διάρκεια των δοκιμών -ελεύθερων και κατατακτήριων- δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος προέρχεται από τραυματισμό. Ταχύτατος σε όλα τα sessions με χρόνους διαστημικούς, επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Το πρωί έδωσε ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών του κάνοντας 1:44.089 στο FP3 για να φτάσουμε στο ανεπανάληπτο 1:43.790 στο Q2 που του χάρισε την 4η φετινή του pole position (60η στην καριέρα του και 34η στη μεγάλη κατηγορία). Για να καταλάβετε τι έκανε ο Ισπανός, αρκεί να σας πούμε ότι το σχετικό ρεκόρ που είχε από πέρσι ο Andrea Dovizioso ήταν στο 1:44.502!

Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής, όμως, ήταν εκεί κοντά του, πολύ κοντά του. Για την ακρίβεια βρέθηκε στην pole για λίγα δευτερόλεπτα, όσα χρειάζονταν δηλαδή για να ολοκληρώσει ο Ισπανός την τελευταία του προσπάθεια και να του την πάρει τελικά για μόλις 81 χιλιοστά.

Η τρομερή βελτίωση που παρουσίασε σε σχέση με την Παρασκευή, δικαιολογεί απόλυτα το χαμόγελό του στο τέλος της διαδικασίας. Κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο δυνατός στις κατατακτήριες δοκιμές, γιατί οι χρόνοι του στα προηγούμενα sessions ούτε που πλησίαζαν το εντυπωσιακό 1:43.871 που έκανε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Moto GP: Νικητής ο Χόρχε Λορένθο στην Αραγονία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports