Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Γιατί σιωπά η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Βαρουφάκη; Το Μαξίμου οφείλει τουλάχιστον μια απάντηση στις αδιανόητες αιχμές

Γιατί σιωπά η κυβέρνηση για τις δηλώσεις...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Αυτή τη φορά ο πρώην ΥΠΟΙΚ δεν έκανε απλώς το κομμάτι του σε μια προσπάθεια να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για να ταίσει την εγωπάθειά του. Αυτή τη φορά ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ο άνθρωπος που οδήγησε τις διαπραγματεύσεις στο πλήρες αδιέξοδο, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ τα εξής:

- Ότι είχε κρυφή ατζέντα για να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή. Άλλωστε του είχε ξεφύγει και στις γνωστές δηλώσεις περί ρήξης στην Κρήτη.

- Ότι  ενέπαιζε τους πολίτες όταν τους καλούσε να ψηφίσουν όχι, καθώς στο μαυλό του είχε  να  χρησιμοποιήσει αυτό το όχι για να μας βάλει σε παράλληλο νόμισμα, χωρίς να έχει τέτοια εντολή από τον λαό.

- Ότι ο πρωθυπουργός της χώρας το βράδυ του "όχι" είχε βάλει την ουρά στα σκέλια και ήταν ως είπε...ηττοπαθής. Αναφέρει συγκεκριμένα: "Μπήκα στο πρωθυπουργικό γραφείο περιχαρής. Πετούσα στα σύννεφα που έσπρωχναν οι άνεμοι του λαϊκού ενθουσιασμού απ' τη νίκη της ελληνικής δημοκρατίας στο δημοψήφισμα. Μόλις μπήκα στο γραφείο ένιωσα αμέσως μια αίσθηση παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ήρθα αντιμέτωπος με ένα ηττοπαθές κλίμα, το οποίο ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έξω. Εκείνη τη στιγμή αναγκάστηκα να πω στον πρωθυπουργό: αν θέλετε να αξιοποιήσετε την έξαψη της δημοκρατίας έξω από αυτό το κτίριο, μπορείτε να βασίζεστε πάνω μου. Αν όμως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το μεγαλειώδες 'όχι' σε μια μάλλον παράλογη πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων μας τότε θα χαθώ μέσα στη νύχτα" αναφέρει χαρακτηριστικά για τη νύχτα του δημοψηφίσματος".

- Ότι το Μαξίμου εύχονταν να βγει το "ναι" στο δημοψήφισμα.

- Ότι την ίδια ώρα που το διέψευδαν δέρνοντας με λέξεις τον Θεοχάρη του "Ποταμιού", κατέστρωναν σχέδια μετάβασης στη δραχμή.

- Ότι προκαλούσε σκοπίμως ένταση με την Ευρώπη βάση ενός σχεδίου του οποίου δεν ήταν κοινωνοί οι πολίτες.

-Ότι έλεγε ψέματα για την στήριξη στην κυβέρνηση και για το οικογενειακό ταξίδι στην Αίγινα, καθώς από το βράδυ του όχι, είχε διαχωρήσει τη θέση του.

- Ότι πρόκειται για πραξικόπημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο πραξικόπημα του ΄67 χρησιμοποιήθηκαν τα τανκς, ωστόσο αυτή τη φορά ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες για να καταλάβουν την εξουσία και να πάρουν τη δημόσια περιουσία.

- Ότι οι πιστωτές,  θα κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω ό,τι έχει πει όλα αυτόν τον καιρό.

- Ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες είναι μία νέα συνθήκη των Βερσαλλιών, όπως αυτή που στοιχειώνει την Ευρώπη!

Κατόπιν τούτων είναι απορίας άξιον πώς η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη  τοποθετηθεί επί των αδιανόητων αυτών δηλώσεων και επιθέσεων στον Πρωθυπουργό και είναι εκτός λογικής το ότι δεν έχει ήδη σταλεί στην...Αίγινα και παραμένει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου οφείλει τουλάχιστον μια απάντηση σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός ήταν, ή όχι, κοινωνός των επιδιώξεων του Υπουργού Οικονομικών που οδήγησε την κούρσα της διαπραγμάτευσης.

Στην τελική, είναι θέμα κύρους του Τσίπρα να βάλει τέλος στον χορό των δύο κατεξοχήν προσώπων που έθεσαν την πολιτική πρακτική εκτός  λογικής και πλέον προκαλούν τους πολίτες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, σε μια τόσο επώδυνη περίοδο: Στον πρώην ΥΠΟΙΚ και την Πρόεδρο της Βουλής.

Διότι είναι μεν σεβαστές οι διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιο σεβαστή είναι η ανάγκη του λαού να ηρεμήσει όπως και το πολιτικό κλίμα σε περιόδους όπως αυτή που το ... έκρυθμο, μπορεί να είναι υπόθεση δευτερολέπτου.

Οι πολίτες περιμένουν τον Πρωθυπουργό τους να τους εξηγήσει, να τους ενώσει, να τους καθησυχάσει και να τους οδηγήσει στο μέλλον, μακριά από τους τσαρλατάνους που διαιωνίζουν το κλίμα αποσταθεροποίησης για να πουλάνε βιβλία και αυτόγραφα.

Αλλά προς το παρόν σιωπή.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις