Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Πατρινός αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Πανταζής συνεχίζει να εντυπωσιάζει – Δείτε το νέο διαμέρισμα 'Nadja' – Βιβλίο με τη δουλειά του Point Supreme θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ

Ο Πατρινός αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Παν...

Το 'Nadja' βρίσκεται στου Παπάγου και φέρει την υπογραφή του Κωνταντίνου Πανταζή και της Μαριάννας Ρέντζου

Ο Πατρινός αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Πανταζής με τη συνάδελφό του Μαριάννα Ρέντζου, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τις πρωτοποριακές δημιουργίες τους.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Point Supreme Architects (Ανώτερο Σημείο), κατασκεύασε ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα στου Παπάγου, στην Αθήνα, με την ονομασία  'Nadja', το οποίο έχει προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό.

Να σημειωθεί ότι στις 28 Μαρτίου, παρουσιάζεται στο Σικάγο βιβλίο με τη δουλειά των Point Supreme.

Το 'Nadja' αποτελείται από δύο επίπεδα με εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα: το κάτω επίπεδο μοιάζει με μια μεγάλη, γαλάζια επιφάνεια πάνω στην οποία πλέουν μεγάλα έπιπλα που θυμίζουν πλωτές νησίδες.

Εκεί αγκυρώνονται οι καθημερινές δραστηριότητες της οικογένειας. Αντί για τον τυπικό διαχωρισμό των λειτουργιών σε κλειστά δωμάτια, οι χώροι είναι ευέλικτοι και κοιτά ο ένας τον άλλο.

Το πάνω επίπεδο φιλοξενεί ένα πυκνό περιβάλλον με τα υπνοδωμάτια, μια γωνιά τηλεόρασης, ένα μικρό γραφείο και γωνιές για τις γάτες του σπιτιού. Αυτός ο όροφος έχει γήινη ατμόσφαιρα.

Οι κατασκευές των επίπλων, σχεδιασμένες με πολύ λεπτομέρεια, λειτουργούν σαν κάδρα μέσα στο χώρο.

Το σπίτι είναι πλούσιο σε πολύ έντονα γραφιστικά στοιχεία στις κατασκευές, τους τοίχους, τις πόρτες, τα μπάνια και το πάτωμα τα οποία τονίζουν σημεία και λεπτομέρειες.

Η πιο κεντρική κατασκευή είναι σίγουρα αυτή που περιέχει τη σκάλα, τα ντουλάπια της κουζίνας και του σαλονιού, μια λευκή βιτρίνα με γυάλινα ράφια, ένα μαυροπίνακα, ένα τριγωνικό παράθυρο, μια γλάστρα, και ένα ροζ ήλιο που μοιάζει να ανατέλλει προς τον πάνω όροφο.

Αυτή η κατασκευή μοιάζει η ίδια με ένα μικρό κτίριο και δημιουργεί ένα κομβικό και σταθερό σημείο στο κέντρο του μεγάλου ανοιχτού χώρου στην κάτω στάθμη.

Ο Πατρινός αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Πανταζής με τη συνάδελφό του Μαριάννα Ρέντζου

Ο Πατρινός αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Παν...

Ο Πατρινός αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Πανταζής με τη συνάδελφό του Μαριάννα Ρέντζου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight