Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μείωση αντί για αύξηση του ΦΠΑ στη ΔΕΗ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας

Μείωση αντί για αύξηση του ΦΠΑ  στη ΔΕΗ ...

Έστειλε επιστολή στην Λούκα Κατσέλη

Επιστολή προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, έστειλε ο Ε.&Ε.Σ.Π. με θέμα την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ σε τιμολόγια της ΔΕΗ. Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά, όχι μόνο να μην αυξηθεί, αλλά να μειωθεί κατά 50%, από 11,5% σε 5,5%.

Η επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στον Γ.Γ. Βιομηχανίας, Αλ. Φούρλα, έχει ως εξής:

"Κυρία υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πληροφορίες,  για επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η αύξηση αυτή θα επιβαρύνει τους ασθενέστερους οικονομικά και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε  μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομικά περίοδο, όπου οι εμπορικές επιχειρήσεις δοκιμάζονται από τα σκληρά και άδικα μέτρα που ελήφθησαν σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων και με τη σειρά τους –ως φυσική απόρροια- μετακύλησαν στο εμπόριο- οποιαδήποτε αύξηση ΦΠΑ, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Επειδή δε, αναρωτήθηκαν οι τεχνοκράτες της Τρόικα, γιατί οι τιμές παραμένουν υψηλές, η απάντηση βρίσκεται στην ίδια, στρεβλή διάρθρωση της Ελληνικής οικονομίας: έμμεσοι φόροι, αύξηση ΦΠΑ, ολιγοπώλια και καρτέλ, που ελέγχουν τα καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι  μικρές επιχειρήσεις που εμείς εκφράζουμε, μείωσαν τις τιμές, προσαρμοσμένες εκ των πραγμάτων, στην περιρρέουσα  οικονομική κατάσταση.

Κυρία Υπουργέ,

Ζητάμε:

    1. Όχι μόνο να μην αυξηθεί το ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά να μειωθεί, από το 11% που είναι σήμερα, στο 5,5%.
    2. «Εντολή» από το Υπουργείο σας, προς τη ΔΕΗ, για ευέλικτη πολιτική σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής  (διακανονισμούς κ.α.).
    3. Ιδιαίτερη κοινωνική πολιτική σε ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως του αν είναι έμποροι ή μισθωτοί, που έχουν περιέλθει σε δραματικά δεινή οικονομική  κατάσταση.

Κυρία Υπουργέ,

την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ε.&Ε.Σ.Π. σε συνεργασία με την τοπική Διεύθυνση της ΔΕΗ, μεσολάβησε στο να προχωρήσουν σε διακανονισμό, αρκετές επιχειρήσεις του κέντρου της Πάτρας, για τις οποίες είχε δοθεί εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης. Αποσοβήθηκαν επεισόδια με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πιστεύουμε  ότι θα δείτε το θέμα με πραγματικό ενδιαφέρον και θα λάβετε τα ανάλογα μέτρα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά