Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Όλα έτοιμα για το "Πάτρα 2010"

Όλα έτοιμα για το "Πάτρα 2010"
Κόντης Γιάννης

Την Τετάρτη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο η Πάτρα θα υποδεχθεί μεγάλα ονόματα του στίβου

Όλα είναι έτοιμα και το Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας την Τετάρτη θα υποδεχθεί τους ξένους και τους Έλληνες πρωταθλητές-τριες που θα αγωνιστούν στο Διεθνές μίτινγκ «Πάτρα 2010» που γίνεται στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Δημήτρη Τόφαλου. Τους αγώνες διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και συνδιοργανωτές τον Δήμο Πατρέων, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑΠ) και το Παμπελοποννησιακό στάδιο. Το Διεθνές μίτινγκ διεξάγεται υπό την αιγίδα  της Γ.Γ. Αθλητισμού ενώ επίσημος χορηγός του είναι ο ΟΠΑΠ. Εκτός από τις συμμετοχές των ξένων αθλητών και αθλητριών που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αρκετοί είναι οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που θα αγωνιστούν στην Πάτρα. Το Διεθνές μίτινγκ είναι μια σπουδαία ευκαιρία για αυτούς που «κυνηγάνε» τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, αφού ο αγώνας είναι αξιολογημένος από τον ΣΕΓΑΣ και όσοι πετύχουν τα όρια θα μετρήσουν για την συμμετοχή τους στην ομάδα.

Ο συναγωνισμός κατά αγώνισμα

Από τις δυνατές κόντρες θα είναι αυτή του πρωταθλητή μας στο επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη με τον Γερμανό Φάμπιαν Σούλζ με ατομικό ρεκόρ 5μ83 ο οποίος ήταν 4ος στο παγκόσμιο κλειστού το 2006 στη Μόσχα όπως και 5ος στους πανευρωπαϊκούς του 2005. Επίσης με τον Αμερικανό Τζέρεμι Σκοτ με ατομικό ρεκόρ 5μ75 και τον επίσης Αμερικανό Μαρκ Χόλις με την ίδια επίδοση ο οποίος την περασμένη Πέμπτη ήταν ο νικητής των Παναμερικανικών αγώνων με 5μ60. Στα 100 και 200μ η Μαρία Καρασταμάτη, η Ανδριάννα Φέρρα και η Αγνή Δερβένη που θα μετάσχουν, μεταξύ των άλλων, θα έχουν έντονο συναγωνισμό με το μεγάλο αστέρι την Ολουνταμόλα Οσαγιόμι από τη Νιγηρία, που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο με την ομάδα 4χ100μ ενώ ήταν 8η το 2007 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα. Αντίπαλός τους επίσης θα είναι η Πολωνέζα Ντάρια Κορζίνσκα όγδοη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ το 2006 με επίδοση 11.22, η Βρετανίδα Τζόις Μαντουάκα 11.23 και 22.83 ατομικά ρεκόρ. Στο άλμα σε ύψος γυναικών θα δώσει το παρών η Πατρινή πρωταθλήτριά μας Τόνια Στεργίου που θα δώσει μάχες στην «έδρα» της με την μεγάλη Βουλγάρα άλτρια Βενελίνα Βένεβα με φετινό ρεκόρ 1.95 (ατομικό 2.04), κάτοχος δύο χάλκινων μεταλλίων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο (2001 και 2005 αντίστοιχα) και αργυρού το 2006 στους ΠανευρωπαÏκούς και την  Τσέχα Μπάρμπορα Λαλάκοβα με ατομικό ρεκόρ 1μ99 και την φιναλίστ του παγκοσμίου στο Βερολίνο το 2009 και όγδοη στο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Τορίνο το 2009 Πολωνή Καμίλα Στέπανιουκ με ρεκόρ 2μ03.

Στα 100 και 200μ οι Έλληνες πρωταθλητές, Παναγιώτης Σαρρής, Κώστας Βογιατζάκης, που θα αγωνιστούν μεταξύ των άλλων, θα αντιμετωπίσουν τον τέταρτο  Ολυμπιονίκη του Πεκίνου το 2008 Μπράιν Ντζινγκάι από την Ζιμπάμπουε με ατομικά ρεκόρ 10.19 και 20.12 και τον Τζαμαϊκανό Αινσλει Ουόγκ με ρεκόρ 10.14 και 20.22 αντίστοιχα στα 100 και 200μ. Ο Πέτρος Κυριακίδης και ο Γιώργος Οικονομίδης είναι μεταξύ των πρωταθλητών μας που μετάσχουν στα 400μ όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Ερισον Χαρτάουλπ από την Δομινικανή Δημοκρατία με ατομική επίδοση 45.40 και τον Αμερικάνό Τζόρνταν Μπόασε με ατομικό ρεκόρ 44.82. Στα 800μ από τους έλληνες αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν Ευθύμης Παπαδόπουλος, ο Κώστας Νακόπουλος, ο Ανδρέας Δημητράκης και στα 5.000μ ο Κώστας Τουσσέ, ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Μιχάλης Γελασάκης και ο Δήμος Μαγγίνας. Στα 400μ εμπόδια ο Σωτήρης Ιακωβάκης θα είναι στην εκκίνηση προσπαθώντας να «πιάσει» το όριο για την Βαρκελώνη με μια επίδοση όπως και στο Καυτανζόγλειο (50.34) ή καλύτερη.

Γερή κόντρα θα έχουμε και στο μήκος όπου θα αγωνιστούν οι Μιχάλης Μερτζανίδης, Δημήτρης Διαμαντάρας, Γιώργος Τσάκωνας, Δημήτρης Μιχαλέλης, Νίκος Καψής και άλλοι. Στον ακοντισμό οι Γιάννης Σμαλιός και Κώστας Βερτούδος θα αναμετρηθούν με τον Γερμανό Πέτερ Εσενβάιν (87μ20 ατομικό)και τον Πολωνό Ιγκόρ Γιάνικ (84μ76). Η Φλώρα Ρεντούμη και η Ολυμπία Πετσούδη θα αγωνιστούν στα 100μ εμπόδια όπου μετέχει μια μεγάλη Ευρωπαία αθλήτρια, η Ιρλανδή Ντέρβαλ Ο’Ρούρκ 4η στο παγκόσμιο του Βερολίνου το 2009 και 2η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. Παρούσα θα είναι επίσης και η 6η νικήτρια του Γκέτεμποργκ Ρωσίδα Αλεξάνδρα Αντόνοβα  με ρεκόρ 12.78 έναντι 12.67 της Ο’Ρούρκ και η Αμερικανίδα Νικόλ Ντένμπι με ατομικό ρεκόρ 12.54. Στο μήκος μετέχει η Ρωσίδα Τατιάνα Τερ-Μεσρομπιάν με ατομικό ρεκόρ 7μ06 (6μ52 φετινό), η Ρουμάνα Κριστίνα Σάντου (6μ53) τις οποίες θα συναγωνιστούν οι πρωταθλήτριές μας Έλενα Καφούρου, Ευαγγελία Γαλένη ενώ στον ακοντισμό θα αγωνιστούν η Αγγελική Τσιολακούδη, η Χριστίνα Κατσούλα και άλλες.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα

Στο μεταξύ οριστικοποιήθηκε από τους διοργανωτές το ωρολόγιο πρόγραμμα του «Πάτρα 2010» που είναι το ακόλουθο.

18:20 Άλμα σε Μήκος Α Τελικός

18:35 100 μ. Α Τελικός/Σειρά 2

18:40 Ακοντισμός Γ Τελικός

18:50 Άλμα επί Κοντώ Α Τελικός

19:05 100μ. με Εμπόδια Γ Τελικός

19:15 Άλμα σε Ύψος Γ Τελικός

19:20 100μ. Γ Τελικός

19:30 100μ. Α Τελικός/Σειρά 1

19:40 800μ. Γ Τελικός

19:45 Άλμα σε Μήκος Γ Τελικός

19:50 Ακοντισμός Α Τελικός

19:55 800μ. Α Τελικός

20:05 400μ. Α Τελικός

20:15 5.000μ. Α Τελικός

20:35 200μ. Γ Τελικός

20:45 200μ. Α Τελικός

20:55 3.000μ. Φυσ. Εμπ. Γ Τελικός

21:20 400μ. με Εμπόδια Α Τελικός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports