Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Eθνική Ελλάδας: Από Βίλνιους… Βραζιλία

Eθνική Ελλάδας: Από Βίλνιους… Βραζιλία

Σήμερα (21:45, Mega) κόντρα στη Λιθουανία

Νίκη που θα της δώσει το δικαίωμα να ελπίζει εκ νέου σε απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας ψάχνει στη Λιθουανία η Εθνική (21:45, Mega/Onsports) στην έκτη αγωνιστική του ομίλου.

Βήμα πρωτιάς θέλει να κάνει στη Λιθουανία η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών καθώς αναζητά τη νίκη στο Βίλνιους έτσι ώστε να μείνει για τα καλά στο κόλπο της κατάληψης της πρώτης θέσης του 7ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Υπενθυμίζεται πως η Εθνική είναι στη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς σε 5 αγώνες, την ώρα που πρωτοπόρος είναι η Βοσνία με 13 σε ισάριθμα ματς…

Οι διεθνείς του Φερνάντο Σάντος καλούνται, πέρα από το συγκρότημα της Λιθουανίας, να αντιμετωπίσουν και τον συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου LFF στον οποίο δεν είναι συνηθισμένοι, ωστόσο φαίνονται αποφασισμένοι για το μεγάλο «διπλό».

Ο Φερνάντος Σάντος, πάντως, στη χθεσινή  συνέντευξη Τύπου έθεσε ως στόχο το απόλυτο στα πέντε τελευταία παιχνίδια των προκριματικών και προειδοποίησε πως όποιος δεν νιώθει έτοιμος για το κρίσιμο ματς της Παρασκευής (07/06) καλό θα είναι να το πει νωρίτερα έτσι ώστε να μείνει εκτός. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Φερνάντο Σάντος, «πιστεύω ότι θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ. Εγώ σίγουρα θέλω να είμαι στη Βραζιλία»…

Χωρίς εκπλήξεις οι Λιθουανοί

Με το κλασικό 4-4-2 θα παραταχθεί η Λιθουανία απέναντι στην Ελλάδα, στοχεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα. Ο εκλέκτορας των γηπεδούχων, Λάζλο Κσάμπα, περιμένει από τους παίκτες του να κάνουν ένα από τα γνωστά παιχνίδια τους, δηλαδή να αγωνιστούν με πάθος και δύναμη. Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν άλλωστε το στιλ της ομάδας από τη Βαλτική, όπως επισήμανε και ο Φερνάντο Σάντος.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Ζούμπας, με δεξί μπακ τον Στανκεβίτσιους, αριστερό τον Μικολιούνας και στόπερ τους Κιζάνσκας, Μικούτσκις. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Πάνκα και Καλόνας, στο δεξί άκρο ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις και αριστερά ο αδελφός του, Εντγκάρας, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα συνθέσουν οι Ματουλεβίτσιους και Ελιόσιους.

Με 4-3-3 η Ελλάδα

Το 4-3-3 πάντως δεν θα αλλάξει, όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο Σάντος, με τον Καρνέζη να είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής και τους Χολέμπας, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Τοροσίδη να απαρτίζουν, από αριστερά προς τα δεξιά, την τετράδα της ελληνικής άμυνας. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα θα απαρτίζεται από τους Μανιάτη, Καραγκούνη και Κατσουράνη, ενώ στο αριστερό άκρο θα κινηθεί ο Γιώργος Σαμαράς με τον Φάνη Γκέκα στην κορυφή. Στα δεξιά τη θέση διεκδικούν οι Σαλπιγγίδης και Χριστοδουλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Εθνική ομάδα έχουν ακολουθήσει στο Βίλνιους και Έλληνες φίλαθλοι, οι οποίοι μάλιστα βρέθηκαν στην προπόνηση κι έδωσαν ένα ξεχωριστό, γαλανόλευκο, χρώμα στο πρόγραμμα των διεθνών. Η παρουσία τους έκανε ακόμα πιο ευχάριστο το κλίμα, με τους διεθνείς ήδη να δείχνουν σε πολύ κατάσταση και να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετοι και ανυπόμονοι για το μεγάλο ματς με τους Λιθουανούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports