Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άρτα: Νέοι βιολογικοί καθαρισμοί σε Κομπότι και Νεοχώρι

Άρτα: Νέοι βιολογικοί καθαρισμοί σε Κομπ...

Τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματεία.

Πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου σύσκεψη με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013» και στον άξονα προτεραιότητας 6 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα Ζωής Ηπείρου». Είχε προηγηθεί, λίγες μέρες πριν, σύσκεψη με αντικείμενο την προώθηση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη διαχείριση των λυμάτων στο Νομό Άρτας και ειδικότερα των Δήμων Κομποτίου και Πέτα με στόχο την προστασία του οικοσυστήματος του Αμβρακικού.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αξιολογήθηκε η πορεία υλοποίησης των μελετών για τα έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων, των Δήμων Αμβρακικού, Αράχθου και Φιλοθέης, προϋπολογισμού 1.75 εκατ. € καθώς και των Δήμων Κομποτίου και Πέτα. Επικαιροποιήθηκε ο συνολικός σχεδιασμός στη βάση των βέλτιστων επιλογών για το περιβάλλον και το ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού, της μέγιστης λειτουργικότητας για τους νέους βιολογικούς καθαρισμούς, αλλά και των επιλογών χρηματοδότησης που παρέχει τόσο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου, όσο και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που προτάθηκε από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα και ο οποίος, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, έτυχε της καθολικής αποδοχής από τους παριστάμενους δημάρχους προτείνεται, η κατασκευή δύο νέων βιολογικών καθαρισμών στο Κομπότι που θα εξυπηρετεί το Δήμο Κομποτίου και Πέτα, στο Νεοχώρι που θα εξυπηρετεί το Δήμο Αράχθου και Αμβρακικού, ενώ στο πλαίσιο της μελέτης για τη διαχείριση και επεξεργασία των λυμάτων του Δήμου Φιλοθέης θα εκπονηθεί και η μελέτη αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού στη Φιλιππιάδα επειδή θα υποδεχθεί τα λύματα του προαναφερόμενου Δήμου.

Από τη Γενική Γραμματέα ζητήθηκε η μέγιστη ενεργοποίηση όλων των φορέων και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν ώστε να προχωρήσουν τα έργα που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Αμβρακικού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αράχθου, Αμβρακικού, Φιλοθέης, Κομποτίου, Φιλιππιάδας και Πέτα, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Άρτας, υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις