Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αποκαλύψεις από την Κατερίνα Θάνου

Αποκαλύψεις από την Κατερίνα Θάνου
Κόντης Γιάννης

Για πρώτη φορά μιλά σε τηλεοπτική εκπομπή για το παρελθόν και το μέλλον της

Από τα γεγονότα του 2004 μέχρι σήμερα, η Κατερίνα Θάνου συνειδητά αποφάσισε να σταματήσει τις δηλώσεις και αφοσιώθηκε στις προπονήσεις. Επέστρεψε για ένα διάστημα και έκανε αρκετά καλές εμφανίσεις, αλλά η κόντρα με τη ΔΟΕ δεν της επέτρεψε να δώσει το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Τότε η Θάνου, σε μία συνέντευξη Τύπου με τους δικηγόρους της, τόνισε πως θέλει να διεκδικήσει το δίκιο της και ζήτησε να της παραδώσουν το μετάλλιο της Μάριον Τζόουνς από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. Τότε η κόντρα συνεχίστηκε από πλευράς ΔΟΕ και ακόμη το θέμα είναι σε εκκρεμότητα. Σε όλο αυτό το διάστημα, η πρωταθλήτρια των σπριντ τηρούσε σιγή ιχθύος. Για πρώτη φορά όμως την Κυριακή θα μιλήσει ανοιχτά για όλα τα γεγονότα που ακολούθησαν από το 2004 και μετά.

Στην εκπομπή «Προσωπικά» της κρατικής τηλεόρασης, η σπρίντερ του Ολυμπιακού έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή.

Εκεί, για πρώτη φορά αναφέρθηκε στα γεγονότα του 2004, για τα οποία δεν μπορούσε να μιλήσει μετά το συμβιβασμό που είχε γίνει με την IAAF στο Δικαστήριο της Λωζάννης, αλλά και για την πορεία της στον αθλητισμό μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στάθηκε και στο κεφάλαιο του Πεκίνου, αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους την απέκλεισαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ενώ σχολίασε και τη στάση της ΔΟΕ που ακόμη δεν της έχει δώσει το μετάλλιο από τα 100 μ. του Σίδνεϊ, το οποίο επέστρεψε η Τζόουνς μετά την αποκάλυψη πως έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Δεν απέφυγε πάντως να κάνει και την αυτοκριτική της σε όλο αυτό το διάστημα και για τα λάθη που έγιναν σε προσωπικό επίπεδο, ενώ αποκάλυψε και τα επαγγελματικά της σχέδια για το μέλλον μετά την αποχώρησή της από τους στίβους, αλλά για την προσωπική της ζωή.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέντευξή της την Κυριακή στη ΝΕΤ, καθώς μέχρι τώρα στις εξελίξεις που υπήρχαν γύρω από το μετάλλιο της Τζόουνς μόνο οι δικηγόροι της μιλούσαν δημόσια για το πώς σκέφτονται να αντιδράσουν. Ετοιμάζουν καιρό τώρα αγωγές κατά της ΔΟΕ σε περίπτωση που δεν της δώσει το μετάλλιο, αλλά το θέμα έχει «παγώσει», καθώς στη Λωζάννη προσπαθούν ?και καταφέρνουν? να φρενάρουν κάθε φορά το θέμα αυτό.

Κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να ακουστεί η σκέψη της Θάνου για το πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που δεν της δοθεί το μετάλλιο, το οποίο δικαιούται βάσει κανονισμών, αλλά αρνείται πεισματικά να της δώσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξαιτίας της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους από το 2004 και μετά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports