ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βενετία: Έκαναν μπάνιο σε κανάλι και εκδιώχθηκαν- Πρόστιμο σε Βρετανούς τουρίστες

Κοινοποίηση
Tweet

Απίστευτο περιστατικό

Να εγκαταλείψουν άμεσα τη Βενετία υποχρεώθηκε ένα ζευγάρι Βρετανών, μετά από παρέμβαση των Αρχών, καθώς εντοπίστηκαν να κολυμπούν σε ένα από τα κανάλια της πόλης, την τελευταία ημέρα των διακοπών τους.

Το περιστατικό κατέγραψαν γονδολιέρηδες, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Στο ζευγάρι επιβλήθηκε πρόστιμο για την ανεύθυνη συμπεριφορά τους, ενώ τους δόθηκε εντολή να φύγουν από τη Βενετία εντός 48 ωρών. Το ποσό του προστίμου έφτασε τις 390 λίρες για τον καθένα.

Η κολύμβηση στα περίπου 150 κανάλια της πόλης απαγορεύεται αυστηρά, καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι λόγω της κυκλοφορίας γονδολών και ταχύπλοων.

Η σύμβουλος ασφάλειας της πόλης, Ελισάμπετα Πέσκε, ευχαρίστησε τους γονδολιέρηδες για την έγκαιρη επέμβασή τους. Το περιστατικό πυροδότησε ξανά αντιδράσεις από υποστηρικτές της πρωτοβουλίας «Η Βενετία δεν είναι Ντίσνεϊλαντ», οι οποίοι ζητούν αυστηρότερες κυρώσεις και μόνιμη απαγόρευση εισόδου για τους παραβάτες.

 

Η συμπεριφορά των τουριστών έχει προκαλέσει επανειλημμένα προβλήματα στην ιστορική πόλη. Το 2023, ο δήμαρχος της Βενετίας είχε χαρακτηρίσει «ηλίθιο» έναν τουρίστα που βούτηξε από τριώροφο κτίριο σε κανάλι, ενώ κατά καιρούς έχουν σημειωθεί επικίνδυνα περιστατικά, όπως βουτιές από τη Γέφυρα Ριάλτο που οδήγησαν ακόμη και σε νοσηλείες.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες να περιορίσουν την επιπόλαιη και επικίνδυνη συμπεριφορά ορισμένων επισκεπτών, με στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας και της πολιτιστικής αξίας της πόλης.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις