Δροσερό πεπόνι σε 3 υφές, με αρωματισμένη κρέμα, τραγανή βάση μπισκότου και αποξηραμένα άνθη
Στην κουζίνα του Αλεξάνδρου Μεϊδάνη, η ποιότητα των πρώτων υλών συναντά την σύγχρονη τεχνική της μαγειρικής τέχνης, κάνοντάς τον έναν από τους πιο υποσχόμενους Σεφ της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής.
Έχοντας πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στις κουζίνες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, ο Σεφ Αλέξανδρος Μεϊδάνης έχει καταφέρει να συνδυάσει την παράδοση με την σύγχρονη μαγειρική. Η πορεία του τον έχει οδηγήσει σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς προορισμούς, με εμπειρία σε νησιά των Κυκλάδων, καθώς και σε χώρες όπως η Γαλλία, το Ντουμπάι και η Κύπρος. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Σαντορίνη, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Μοιράζεται μαζί μας μια ξεχωριστή συνταγή για το πιο δροσερό και ιδιαίτερο γλυκό του καλοκαιριού: Δροσερό πεπόνι σε 3 υφές, με αρωματισμένη κρέμα, τραγανή βάση μπισκότου και αποξηραμένα άνθη
Υλικά:
Για το Πεπόνι
- 3 φέτες πεπόνι καθαρισμένες
- 20 γρ ζάχαρη
- 5γραλάτι
- Vacuum seal bag
Για το Posset
- 250γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ χυμός λεμόνι
- Ξύσμα λεμονιού
Για το Μπισκότο
- 100 γρ βούτυρο
- 200 γρ αλεύρι
- 100 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φέτες από το πεπόνι, τις κλείνουμε σε ένα βάκουμ σακουλάκι με τα υπόλοιπα υλικά, σφραγίζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Για το posset, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Για το μπισκότο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε στους 160 C για 40’.
Για το στήσιμο: βάζουμε τη φέτα του πεπονιού, γαρνίρουμε με την κρέμα που έχει μέσα ψιλοκομμένο πεπόνι, προσθέτουμε το μπισκότο και τελειώνουμε με το παγωτό βανίλια και αποξηραμένα βρώσιμα φυλλα.
*Εδώ έχουμε χρησιμοποιήσει φύλλα από καλαμπόκι και ανθό καλαμποκιού.
Δείτε περισσότερα για τον Αλέξανδρο Μεϊδάνη εδώ: https://www.instagram.com/meidanisalexandros
Αλέξανδρος Μεϊδάνης
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr