Ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα
Ανακαλύψτε μια εύκολη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο στην χύτρα ταχύτητας με μανιτάρια και μπρόκολο.
Απολαύστε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.
Πρόκειται για ένα απολαυστικό πιάτο από την Poppy O’Toole (Poppy Cooks), η οποία μοιράζεται στα social media εύκολες συνταγές για χύτρα ταχύτητας. Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη D ενώ το μπρόκολο αποτελεί μια υπερτροφή με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Η ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια.
Υλικά
800 γρ. άπαχο μοσχάρι σε κύβους
1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
300 γρ. μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
200 ml νερό
60 ml σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 εκ. τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ αναμεμειγμένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό
λευκό πιπέρι, κατά γούστο
1 μεγάλο μπρόκολο (περίπου 375 γρ.), χωρισμένο σε μπουκετάκια, ή 400 γρ. κατεψυγμένα μπουκετάκια μπρόκολου
μαγειρεμένο καστανό ρύζι ή noodles, για σερβίρισμα
Οδηγίες
- Βάλτε το μοσχάρι, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ στην χύτρα ταχύτητας. Ανακατέψτε καλά.
- Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 ώρες ή σε χαμηλή για 4-5 ώρες, μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το φρέσκο ή κατεψυγμένο μπρόκολο στην χύτρα ταχύτητας. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
- Για να δέσει η σάλτσα, προσθέστε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε λευκό πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Σερβίρετε ζεστό με μαγειρεμένο καστανό ρύζι ή noodles.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr