ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάτρας: Kαταργούνται οι έλεγχοι στα τουριστικά λεωφορεία

Κοινοποίηση
Tweet

Η ανακοίνωση

Μετά από ενέργειες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάτρας καταργούνται οι επί τόπου έλεγχοι στα τουριστικά λεωφορεία για αποστάσεις κάτω των 35 χ.μ.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Συλλόγου μας σε συνεργασία με το «Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Αχαΐας», καταθέτοντας δια μέσου του Νομικού μας Συμβούλου μετά από προτροπή πολλών διευθυντών/ντριών μελών του συλλόγου μας σχετικό αίτημα,το οποίο έγινε δεκτό από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έτσι ώστε πλέον να μην χρειάζεται επιτόπιος έλεγχος από την τροχαία στα τουριστικά λεωφορεία για τις ημερήσιες μαθητικές οδικές μετακινήσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας σε αποστάσεις μέχρι 35 χλμ από το εκάστοτε σχολείο της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας.

Ο σχετικός έλεγχος θα γίνεται δια μέσου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), στην αρμόδια Υπηρεσία της Τροχαίας,κάτι που μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για την Αττική ενώ πλέον με την Αρ. Πρωτ. : Φ1/41804/ΓΔ4(επισυνάπτεται μαζί με την αρχική) συμπληρωματική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ θα ισχύει για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για την Αττική τροποποιώντας την υπ’ αριθ. πρωτ. Φ1/19577/ΓΔ4/23-02-2024 Υπουργική Απόφαση-Εγκυκλίο, σχετικά με τις ημερήσιες μαθητικές οδικές μετακινήσεις σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Αττικής σε αποστάσεις μέχρι 35 χλμ.

Η ταλαιπωρία για τους μικρούς μαθητές/τριες καθώς και ο χαμένος πολύτιμος χρόνο αφαιρούμενος από τις παιδαγωγικές εκπαιδευτικές επισκέψεις θα εξαλειφθούν καθώς οι έλεγχοι από την Τροχαία που πραγματοποιούνταν στα δύο σημεία της Πόλης (Καρφούρ,Μποζαϊτικα) δε θα χρειάζονται για μετακινήσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για αποστάσεις μικρότερες από 35χμ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ακόμα μία κατάκτηση μετά από παρέμβαση του συλλόγου μας είναι γεγονός. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αυταπάρνηση να είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους για το καλό των μαθητών/τριών μας".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις