ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε εκδήλωση στη Βουλή για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.

Κοινοποίηση
Tweet

«Eφωνάξαν ως τ' αστέρια του Ιονίου τα νησιά...»

Σε ειδική εκδήλωση - παράσταση, με τίτλο «Eφωνάξαν ως τ' αστέρια του Ιονίου τα νησιά...» που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864 - 2024) και 130 χρόνων από την Ίδρυσή του Ωδείου Κέρκυρας (1894 - 2024), παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Δρ Δημήτρης Κατσαρός.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας, παρουσία των Βουλευτών Κερκύρας Στέφανου Γκίκα, Αλέξανδρου Αυλωνίτη και πλήθους προσκεκλημένων, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι: «Τα Επτάνησα είναι ίσως το μόνο μέρος της Ελλάδας που δεν κατέστη ποτέ μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , αλλά αντιθέτως διατηρούσε ιδιαίτερες σχέσεις με την Δυτική Ευρώπη . Αυτό βεβαίως δεν ικανοποιούσε το φιλελεύθερο πνεύμα των Επτανησίων και μετά από συνεχείς πιέσεις και διπλωματικό αγώνα η Βασίλισσα Βικτωρία συμφώνησε στην ένωση τους με το Ελληνικό κράτος. Όπως, άλλωστε, έγραψε ο πρόξενος της Ελλάδος Ν. Βιτάλης «η μήτηρ Ελλάς εις τον κόλπον αυτής αποδέχεται τας επτά αυτής θυγατέρας». 
Σήμερα λοιπόν που τιμάμε τα 160 χρόνια από την ένωση αισθανόμαστε ευγνώμονες προς όλους όσους πίστεψαν και αγωνίστηκαν για αυτή. Αποτελούν παράδειγμα για μας και ταυτόχρονα οδηγός, ώστε όλοι μας, ο καθένας από την θέση του, να εργαζόμαστε άοκνα για την βελτίωση του βιοτικού και πνευματικού επιπέδου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα, συνεορτάζουμε και τα 130 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού Ωδείου Κέρκυρας, δεύτερου κατά σειρά παλαιότητας, μετά το Ωδείο Αθηνών. Ένα ωδείο που μέχρι σήμερα προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις