SPOTLIGHT

/

Eurovision 2024: Ποιος είναι ο εκπρόσωπος της Γαλλίας και γιατί τραγούδησε δύο μέτρα μακριά από το μικρόφωνο

Slimane - Γαλλία Sarah Louise Bennett EBU

Κοινοποίηση
Tweet

Ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision 2024, Slimane Nebchi, στάθηκε κάτι μέτρα από το μικρόφωνο και “ξεκούφανε” τους ηχολήπτες και τις κάμερες

Σε ακόμα έναν βαρετό Ημιτελικό της Eurovision 2024 υπήρξαν και μερικά πρόσωπα που έκαναν έντονη εντύπωση στο τηλεοπτικό κοινό, με έναν λιτό και… απέριττο τρόπο.

Κόντρα στην μαξιμαλιστική “λογική” του διαγωνισμού, ο εκπρόσωπος της Γαλλίας Slimane Nebchi, “αναδύθηκε” ακέραιος στη σκηνή, χωρίς χορογραφία και οπτικά εφέ. Ο νεαρός ερμηνευτής ντυμένος στα λευκά σαν ιεροκήρυκας της αγάπης φαίνεται να τραγουδάει “όλοι σας και μόνος μου” – αν και το μήνυμα του τραγουδιού  “Mon amour” που πέρασε κατευθείαν στον Τελικό της Eurovision είναι η αγάπη και η σύνδεση μέσω της μουσικής.

O Αλγερινής καταγωγής τραγουδιστής – γνωστός μόνο με το μικρό του όνομα – είναι και τραγουδοποιός. Το “Mon Amour”είναι ένα τραγούδι που έγραψε για να προσεγγίσει με αγάπη όλους τους θιασώτες του μουσικού διαγωνισμού και ετοιμάζεται για τον Τελικό με μεγάλες προσδοκίες.

Η ερμηνεία του στον Ημιτελικό της Πέμπτης καθήλωσε το κοινό, ειδικά τη στιγμή που χωρίς να το περιμένουν όσοι δεν είχαν δει καν τις πρόβες, απομακρύνθηκε από το μικρόφωνο και ξεδίπλωσε όλο το εύρος της φωνής και εκφραστικότητάς του. Στις πρόβες άφησε άναυδους (μπορεί και να τους “κούφανε”) ακόμα και τους ηχολήπτες και καμεραμάν που τον ακολουθούσαν για τα κοντινά πλάνα του.

Eurovision 2024 και Γαλλία με Slimane – Τι του φταίει το μικρόφωνο;

Ο Slimane – γεννημένος Οκτώβριο του 1989 – είναι παιδί του The Voice και νικητής του γαλλικού μουσικού ριάλιτι στην 5η σεζόν προβολής του. Με 25 singles να έχουν πάει κορυφαίες θέσεις στα γαλλικά charts δεν τον λες και πρωτοεμφανιζόμενο. Εκτός από μουσικός έχει και μια σειρά καλλυντικών, κυρίως όμως έχει αγάπη στις ζωντανές εμφανίσεις, έστω κι αν έχουν πολύ στρες.

 Στη Eurovision έφτασε με την αξία του, καθώς οι φωνητικές του δυνατότητες δε χωρούν αμφισβήτηση. Σε συνεντεύξεις του έχει εξηγήσει ότι η μουσική είναι ένας τρόπος για εκείνον να διοχετεύει την αγάπη – στην κόρη του, την οικογένειά του, τους φίλους του και τους θαυμαστές του.

Δεν σκέφτεται τη Eurovision ως διαγωνισμό, αλλά ως έναν τρόπο: «να μοιράζομαι τη μουσική, να μοιράζομαι την τέχνη μου, να συναντώ ανθρώπους και, πολύ σημαντικό, να εκπροσωπώ τη χώρα μου.»

Το “Mon amour” είναι ένα ερωτικό τραγούδι ή μάλλον καλύτερα είναι ένα ερωτικό γράμμα. “Νομίζω ότι χρειαζόμαστε την αγάπη περισσότερο από ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο είναι ένα ερωτικό γράμμα που ήθελα να στείλω σε όλες τις ευρωπαϊκές καρδιές.”

Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1989 στο Chelles, Seine-et-Marne, Γαλλία. Οι παππούδες του μετανάστευσαν στο Παρίσι από την Biskra και την Ghazaouet της Αλγερίας. Αφού μετακόμισε στο Παρίσι άρχισε να ποστάρει τη μουσική του στο διαδίκτυο.

 Τα τραγούδια του «Toi et moi», «Je n’y suis pour rien», «Salem» και «Amour Impossible» είχαν αρκετή ανταπόκριση και αφού πέρασε από διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς, όπως το Nouvelle Star το 2009, το X Factor το 2011 και το Encore une chance το 2012 ήρθε η νίκη στο Voice. Το 2015 συμμετείχε στο γαλλικό μιούζικαλ Marie-Antoinette et le Chevalier de Maison-Rouge του Didier Barbelivien.

Τι λέει ο ίδιος για την ιδέα της σκηνικής του παρουσίας στη Eurovision;
Σε συνέντευξή του ο Slimane Nebchi μίλησε για το ποιος είχε την ιδέα αυτής της σκηνικής του παρουσίας – γιατί φυσικά το να απομακρυνθεί από το μικρόφωνο είναι ένα … κόνσεπτ κι αυτό: “Ήταν η ιδέα του Zack Reece, του καλλιτεχνικού μου διευθυντή. Με ξέρει από τα 16 μου. Μιλούσαμε για το σόου και μου είπε ‘Πρέπει να κάνεις αυτό που έκανες πάντα: να τραγουδάς. Και το τραγούδι είναι να τραγουδάς χωρίς τίποτα’. Στην αρχή του είπα “Είσαι σίγουρος; Δεν ξέρω…”. Ένα βράδυ πάμε στο Orphée, ένα μπαρ στο Παρίσι όπου δούλευα παλιά, και εκεί δοκίμασα την ιδέα χωρίς μικρόφωνο και δούλεψε. Ειλικρινά δεν το μετανιώνω.”

Αναφορικά με τα όσα κάνει αυτή τη στιγμή για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Eurovision ο τραγουδιστής λέει: “Αν θεωρήσουμε ότι η φωνή είναι ένας μυς, μπορούμε να πούμε ότι είμαι μυώδης. Προσπαθώ να ζεστάνω σωστά τη φωνή μου, να προστατευτώ. Αυτά είναι θέματα των τραγουδιστών. Μην αρρωστήσεις, πρόσεχε τον κλιματισμό, τα ρεύματα. Επίσης πρέπει να μην αγχώνεσαι πολύ, να μην ανησυχείς πολύ. Η ψυχική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο στην κατάσταση της φωνής, οπότε προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο κουλ”.

Αναφορικά με τα φαβορί λέει στο chartsinfrance.net:  “Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Βέλγου Mustii, μου αρέσει πολύ το τραγούδι του. Ο Ελβετός, το Νέμο, είναι απίστευτος. Έγινα πολύ φίλος με την Μπέσα από την Αλβανία.”

Και τι λέει για τη νίκη στην Eurovision; “Μου αρέσει να φαντάζομαι ότι θα κερδίσω, να πιστεύω ότι είναι δυνατό, ότι μπορώ να τα καταφέρω. Αλλά πάνω από όλα θέλω να είμαι περήφανος για την απόδοσή μου.”

ΠΗΓΗ news247.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight