ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έντονη αντίδραση Φωκίωνα Ζαΐμη σε Αλβανούς, μέλη της CPMR για τα ελληνικά

Κοινοποίηση
Tweet

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Αλβανίας ισχυριζόμενα οικονομικούς λόγους ζήτησαν να εξαιρεθεί η ελληνική διερμηνεία από τις εργασίες.

Άμεση και κάθετη ήταν η αντίδραση του Αντιπροέδρου της CPMR και Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη, σε αίτημα που έλαβε από τους Αλβανούς, μέλη της Διαμεσογειακής Επιτροπής, μέσω e-mail, να κοπεί η ελληνική διερμηνεία στο επόμενο συνέδριο του πολιτικού γραφείου που θα γίνει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Αλβανίας ισχυριζόμενα οικονομικούς λόγους ζήτησαν να εξαιρεθεί η ελληνική διερμηνεία από τις εργασίες. Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας ήταν αρνητική. «Ο εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου κάθε χώρας, οφείλει και πρέπει να ομιλεί στη γλώσσα του, όχι μόνο για λόγους πρακτικούς αλλά και ηθικούς. Η διαμεσογειακή επιτροπή σέβεται τη διαφορετικά, επιθυμεί την πολιτισμικότητα, την ελευθερία σκέψεων και ιδεών, και στοχεύει στη συνεργασία. Θεωρώ ατυχής την κίνηση αυτή από συναδέλφους της γειτονικής χώρας μας», τόνισε  ο κ. Ζαΐμης. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Η γλώσσα που σκέφτεται και εκφράζεται, όπως είπε ο κ. Αλεξάκης, είναι η ελληνική.  

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις