ΣΙΝΕΜΑ

/

Το νέο φιλμ του Αλέξανδρου Βούλγαρη "Πολύδροσο" από 16-5 στις κινηματογραφικές αίθουσες

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Πρωταγωνιστούν η Σοφία Κόκκαλη και η Βίκυ Καγιά - Την Κυριακή 12-5 θα γίνει ειδική preview προβολή της ταινίας στο Cine Paris στην Αθήνα

Από την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Πολύδροσο» του Αλέξανδρου Βούλγαρη, γιου του Παντελή Βούλγαρη, η οποία είχε συμμετάσχει στο Ελληνικό Διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2023.

Στη συνέχεια η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά στην πλατφόρμα cinobo.com.

Το φιλμ όπου παίζουν η Σοφία Κόκκαλη και η παρουσιάστρια, μοντέλο και ηθοποιός Βίκυ Καγιά, έλαβε το Βραβείο Ιδρύματος Κωστοπούλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2023 και ήταν υποψήφιο σε 6 κατηγορίες στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2024.

Ένα μικρό, γλυκό ποίημα για μια μαμά και μια κόρη - μια καταπράσινη, ονειρική καρτ ποστάλ που όταν την ανοίγεις παίζει μουσική. Η έβδομη (7η) μεγάλου μήκους ταινία του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης), ξεχειλίζει από ομορφιά και αγάπη. «Mια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν όχι τρυφερό κόσμο», αναφέρει το σχετικό διαφημιστικό για το φιλμ.

Σύνοψη

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μέρες τους σκοντάφτοντας σε πρώτα φιλιά, μυστικά και φαντάσματα του παρελθόντος.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Αγάπη. Αγάπη. Αγάπη.

Η μαμά φοβόταν ότι θα χορέψω μακριά απ' το Πολύδροσο. Το Πολύδροσο ήταν τα σύνορα που ίσχυε η αγάπη μας.

Όταν πεθάνω τι ωραία που θα 'ναι να γίνω φάντασμα. Να στοιχειώσω το Πολύδροσο. Είμαστε μακριά από τα πάντα εδώ. Στο Πολύδροσο κάθε ώρα, είναι ώρα κοινής ησυχίας.

Τ' αγαπάω αυτό το σπίτι. Υποσχέσου μου ότι αν πεθάνω, δεν θα το πουλήσεις ποτέ.

*Ο The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1981 και είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μουσικός. Έχει σκηνοθετήσει επτά ταινίες μεγάλου μήκους (Κλαις;, Ροζ, Χιγκίτα, Νήμα, Winona, Γυμναστήριο), οι οποίες έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κερδίσει το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία Αισθηματίες του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Το «Πολύδροσο» όπως προείπαμε, αποτελεί την έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του.

Συντελεστές

Μοντάζ, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής

Ήχος: Γιώτης Παρασκευαΐδης, Nalyssa Green

Μουσική: Δεσποινίς Τρίχρωμη

Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λαμπρίδης

Παραγωγή: Filmiki Productions

Πρωταγωνιστούν οι: Σοφία Κόκκαλη, Βίκυ Καγιά, Έλσα Ζάρρη, Μαίρη Γιαννούλα, Κάρλα Φουρ, Μάγια και Ανδριάνα Γκαρίλα, Ειρήνη Βιανέλλη, Βαγγέλης Λουκίσας, Ελένη Μπερντέ, Μυρτώ Τζίμα και ο Ευθύμης Φιλίππου.

Πρόκειται για Ελληνικής παραγωγής δραματικό φιλμ 2023

Διάρκεια: 84 λεπτά.

Ειδική preview προβολή

Αυτή την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στις 21:00, την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας, το Cine Paris στην Πλάκα θα φιλοξενήσει μία μοναδική preview προβολή της ταινίας με 1+1 εισιτήριο για όποιον συνοδεύεται από τη μαμά του. Από τις 20:00, οι θεατές θα μπορούν να βγουν instant τρυφερές αναμνηστικές φωτογραφίες με το πιο αγαπημένο τους πρόσωπο στον κόσμο. Εισιτήρια διαθέσιμα στο www.cineparis.gr

Από 16 Μαΐου το φιλμ θα προβάλλεται στους κινηματογράφους και πιθανόν να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture