CINEFIL

/

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinemas στη Βέσο Μάρε από 9 έως και 15-5-2024

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Ξεχωρίζει η πρεμιέρα της ταινίας "Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων" του Wes Ball ενώ συνεχίζεται "Ο Κασκαντέρ" με τον Ράιαν Γκόσλινγκ

To πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στις 8 αίθουσες των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, από την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 έως και την Τετάρτη 15-5 είναι όπως ανακοινώθηκε το εξής:

Αίθουσα 2 στις 22.30 καθημερινά,

Αίθουσα 3 στις 17.20 μόνο Πέμπτη με Κυριακή, και στις 20.20 καθημερινά,

Αίθουσα 6 στις 21.15 καθημερινά

«Kingdom of the Planet of the Apes – Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων»

Σε σκηνοθεσία Wes Ball

Σενάριο: Josh Friedman, Rick Jaffa & Amanda Silver.

Φωτογραφία: Γκιούλα Πάντος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Owen Teague, William H. Macy, Kevin Durand, Freya Allan, Peter Macon, Lydia Peckham, Sara Wiseman, Dichen Lachman

Διάρκεια: 145 λεπτά

Η ταινία κάνει πρεμιέρα ταυτόχρονα με την έξοδο της στις Αμερικάνικες αίθουσες.

Χρονολογία παραγωγής: 2024

Είδος ταινίας: Περιπέτεια δράσης           

Διανομή από την Feelgood.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο σκηνοθέτης Wes Ball δίνει νέα πνοή στο παγκόσμιο, επικό franchise που διαδραματίζεται στο μέλλον, μετά τη βασιλεία του Καίσαρα, όπου οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος και ζουν αρμονικά μεταξύ τους ενώ οι άνθρωποι ζουν περιορισμένοι και κρυμμένοι. Καθώς ένας νέος τύραννος ηγέτης πίθηκος χτίζει την αυτοκρατορία του, ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα γνώριζε για το παρελθόν και να κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον τόσο για τους πιθήκους όσο και για τους ανθρώπους.

Aίθουσα 7 στις 17.10 μόνο Πέμπτη με Κυριακή (μεταγλωττισμένο)

«Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων - Timescape: Back to the Dinosaurs»

Περιπέτεια φαντασίας παραγωγής 2022 σε σκηνοθεσία του Ελληνοκανδού Αριστομένη Τσίρμπα.

Ο Τζέισον, ένα πανέξυπνο νεαρό αγόρι, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο που έχει κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα γειτονικό δάσος. Τον έχει προλάβει για λίγα λεπτά η Λάρα, ένα εξίσου περίεργο κορίτσι, που βάλθηκε κι εκείνη να εξερευνήσει το εξωγήινο σκάφος. Ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπο να λειτουργήσουν το σκάφος, τα δυο παιδιά βρίσκονται αναπάντεχα σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες της εποχής των δεινοσαύρων - ναι, καλά το καταλάβατε, το σκάφος είναι στην πραγματικότητα χρονομηχανή.

Με τη βοήθεια του ΜΙΑ, του βοηθού τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει το σκάφος, η Λάρα και ο Τζέισον πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για να επισκευάσουν το σκάφος και να επιστρέψουν στο σήμερα, λίγες ώρες πριν τον μοιραίο, καταστρεπτικό ερχομό του αστεροειδή, ο οποίος έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, συναντούν όλων των ειδών τους δεινοσαύρους, από τον επιβλητικό Βραχιόσαυρο ως τον θηριώδη Τυρρανόσαυρο - ακόμη και κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά.

O Ελληνοκαναδός σκηνοθέτης Αριστομένης Τσίρμπας παρουσιάζει μια περιπέτεια φαντασίας για όλη την οικογένεια, που αποτίει φόρο τιμής σε κλασικές ταινίες όπως το «Τζουράσικ Παρκ» & ο «Ε.Τ. ο Εξωγήινος».

Διάρκεια: 80 λεπτά.

Διανομή από την Rosebud.21.

 

Αίθουσα 1 στις 19.20 καθημερινά

«Ντετέκτιβ Κόναν: Το Μαύρο Υποβρύχιο - Detective Conan: Black Iron Submarine»

Ιαπωνική παραγωγή του 2023, σε σκηνοθεσία του Γιουζούρου Τατσικάβα.

Με τις φωνές των: Μινάμι Τακαγιάμα, Γουακάνα Γιαμαζάκι, Ρικίγια Κογιάμα.

Μια εγκληματική οργάνωση σχεδιάζει επίθεση σε μία υποβρύχια εγκατάσταση της Interpol, όπου σύντομα θα παρουσιασθεί ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο θα επιτρέπει την άμεση αναγνώριση προσώπων σε όλο τον κόσμο. Ο ντετέκτιβ Κόναν και η παρέα του είναι οι μόνοι που μπορούν να αποτρέψουν την οργάνωση από την απόκτηση πολύτιμων πληροφοριών.

Όπως γράφει το flix.gr, αν διαβάζετε manga ή βλέπετε φανατικά anime σειρές τότε σίγουρα έχετε πετύχει κάπου το «Detective Conan», μια από τις πιο πετυχημένες σειρές εντός και εκτός συνόρων της Ιαπωνίας, η οποία ακολουθεί τις περιπέτειες του ομώνυμου ντετέκτιβ που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σώμα ενός έφηβου αγοριού. Πρόκειται για δημιούργημα του Γκόσο Αογιάμα, και η σειρά κλείνει φέτος 30 χρόνια έχοντας εκδώσει 104 τόμους και 26 ταινίες.

Διανομή από την The Film Group.

Διάρκεια: 109 λεπτά.

Αίθουσα 4 στις 20.30 και στις 23.10 καθημερινά,

Αίθουσα 5 στις 19.30 και στις 22.10 καθημερινά

"Ο Κασκαντέρ - The Fall Guy"

Κωμική περιπέτεια σε σκηνοθεσία του David Leitch με τους σταρ Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμιλι Μπλαντ, οι οποίοι είναι φρέσκοι από την μεγάλη επιτυχία των ταινιών "Barbie" και "Οπενχάιμερ" όπου αντίστοιχα πρωταγωνίστησαν.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ υποδύεται έναν επαγγελματία stunt man, έναν κασκαντέρ, ο οποίος ανατινάζεται, τρακάρει, τον πυροβολούν και τον ρίχνουν από παράθυρα για να κερδίζει το μεροκάματό του. Πλέον όμως, έχοντας επιβιώσει από ένα επικίνδυνο ατύχημα που παραλίγο να του στερήσει την καριέρα, αυτός ο ήρωας της εργατικής τάξης πρέπει να εντοπίσει έναν αγνοούμενο κινηματογραφικό αστέρα, να λύσει μία σκοτεινή υπόθεση συνωμοσίας και να κερδίσει ξανά τον έρωτα της ζωής του, ενώ συνεχίζει να εργάζεται σαν κασκαντέρ.

Σενάριο: Drew Pearce & Glen A. Larson

Πλάι στους Ryan Gosling, Emily Blunt, παίζουν οι Hannah Waddingham, Winston Duke, Teresa Palmer, Aaron Taylor-Johnson, Stephanie Hsu.

Διάρκεια: 126 λεπτά

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας την Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2024.

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Διανομή από την Tanweer.

Το φιλμ που έχει πάρει συμπαθητικές κριτικές ξεκίνησε επιτυχημένα την προβολή του στο εξωτερικό. Στη Βόρειο Αμερική οι εισπράξεις ήδη έφτασαν τα 30 εκατ. δολάρια συν ακόμη 37 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αίθουσα 7 στις 18.50, στις 21.00 και στις 23.00 καθημερινά,

Αίθουσα 8 στις 20.00 και στις 22.00 καθημερινά

"Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Πρωτότυπο Horror φιλμ ελληνικής παραγωγής με την υπογραφή των Unboxholics που σάρωσε στο ξεκίνημα της προβολής του. Πρόκειται για το κινηματογραφικό ντεμπούτο των αδερφών Καρπά (Σάκης και Αλέξανδρος), οι οποίοι έχουν ως βάση τη μακεδονική Αριδαία.

Το «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» συστήνεται ως μία περιπετειώδης ταινία τρόμου στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σάκης Καρπάς απέναντι στη Φωτεινή Λεβογιάννη.

Σύμφωνα με το στόρι του "Μην Ανοίγεις την Πόρτα", "μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα. Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Τι βρίσκεται άραγε στη σκοτεινή καρδιά του δάσους;".

Χειροποίητο αν και ποτέ ερασιτεχνικό, το βλοσυρό και συμπαγές «Μην ανοίγεις την πόρτα» ισορροπεί το έλλειμμα θεματικής πρωτοτυπίας με τη δημιουργία μιας σταθερής ατμόσφαιρας εσωτερικού τρόμου, επιδεικνύοντας σκηνοθετική αυτοπεποίθηση και πλήρη έλεγχο σε όλα τα επίπεδα, έγραψε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος στην lifo.

Ο Σάκης Καρπάς και ο Αλέξανδρος Καρπάς, γνωστοί και ως Unboxholics, καταφέρνουν να μπολιάσουν τη φιλοσοφία και τον ρυθμό ενός horror videogame με τη λογική μιας κινηματογραφικής ταινίας χαρακτήρων βασανισμένων από τα ανεπούλωτα τραύματά τους, που ψάχνουν τη λύτρωση σε ένα σκηνικό μεταφυσικής αγωνίας, προσθέτει ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Η εμπορική επιτυχία της ταινίας είναι αξιοσημείωτη. Στο ξεκίνημα του, το τετραήμερο 25 έως 28 Απριλίου 2024, το φιλμ «Μην Ανοίγεις την Πόρτα», έκοψε πανελλαδικά, 81.666 εισιτήρια και ήδη έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 100.000.

Αίθουσα 1 στις 21.40 καθημερινά

"Οι Αντίπαλοι - Challengers"

Η σταρ Ζεντάγια του νέου «Dune» βρίσκεται μπλεγμένη σ’ ένα αθλητικό ερωτικό τρίγωνο στην καινούρια, πολύ καλή ταινία του 52χρονου Ιταλού σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο ("Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου", "Bones and All").

Ο Γκουαντανίνο που πάντα μας δίνει ενδιαφέρουσες όσο και γεμάτες αισθησιασμό ταινίες, υπογράφει εδώ ένα νέο καυτό ρομάντζο. Η βραβευμένη με Έμμυ σταρ του τηλεοπτικού "Euphoria", Ζεντάγια, ενσαρκώνει μία παίκτρια τένις που πλέον προπονεί το σύζυγό της (Μάικ Φέιστ). Όταν εκείνος σημειώνει μια σειρά από διαδοχικές ήττες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον παιδικό φίλο του και συμπτωματικά πρώην της συντρόφου - προπονήτριάς του (στο ρόλο ο 33χρονος Τζος Ο'Κόνορ), γεγονός που πυροδοτεί ένα αναπάντεχο ερωτικό τρίγωνο μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Ιταλοαλγερινό σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο, οι πρωταγωνιστές του "Challengers" προετοιμάστηκαν για τους ρόλους τους κάνοντας επί τρεις μήνες εντατική προπόνηση με τον πρώην επαγγελματία τενίστα Μπραντ Γκίλμπερτ, ο οποίος επιπλέον διατήρησε ρόλο συμβούλου στην ταινία. Το σάουντρακ υπογράφει το Οσκαρικό δίδυμο των Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος.

Διανομή από την Τanweer.

Διάρκεια: 131 λεπτά.

Στο εξωτερικό το φιλμ "Οι Αντίπαλοι" είχε ένα δυνατό ξεκίνημα και μέχρι στιγμής έχει κάνει εισπράξεις παγκοσμίως 53,3 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 3 στις 23.20 καθημερινά

"Infested - Στον Ιστό του Τρόμου"

Γαλλικό φιλμ τρόμου σε σκηνοθεσία Sebastien Vanicek.

Σενάριο: Florent Bernard & Sebastien Vanicek

Παίζουν οι ηθοποιοί: Theo Christine, Sofia Lesaffre, Lisa Nyarko, Jerome Niel, Finnegan Oldfield.

Διάρκεια: 106 λεπτά.

Διανομή από την The Film Group.

Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από όλους και με μια αδυναμία στα εξωτικά ζώα, φέρνει στο διαμέρισμα του μια δηλητηριώδη αράχνη που ανήκει σε ένα σπάνιο και πολύ επικίνδυνο είδος. Η αράχνη θα χρειαστεί μόλις μια στιγμή για να δραπετεύσει και να μετατρέψει ολόκληρο το κτίριο σε μια φριχτή παγίδα θανάτου.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία σφραγίζει το κτίριο, εγκλωβίζοντας τους κατοίκους. Πλέον, ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι κάποιο σημείο διαφυγής.

Αίθουσα 1 στις 17.10 Πέμπτη με Κυριακή του Θωμά (με υπότιτλους),

Αίθουσα 2 στις 18.00 και στις 20.10 καθημερινά (μεταγλωττισμένο),

Αίθουσα 6 στις 17.00 Πέμπτη με Κυριακή του Θωμά, και στις 19.10 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

«The Garfield Movie – Γκάρφιλντ: Γάτος με πέταλα»

O Garfield, ο παγκοσμίως διάσημος κατοικίδιος γάτος που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια πρόκειται να ζήσει την πιο απίθανη περιπέτεια εκτός σπιτιού! Μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του- έναν απεριποίητο γάτο του δρόμου με το όνομα Vic – ο Garfield και ο σκυλοφίλος του Odie αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Vic σε μια ξεκαρδιστική, ριψοκίνδυνη ληστεία.

Σκηνοθεσία: Mark Dindal

Σενάριο: Paul A. Kaplan & Mark Torgove and David Reynolds.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι φωνές των: Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham - Χάνα Γουάντινγκχεμ, Ving Rhames, Nicholas Hoult, Cecily Strong, Harvey Guillén, Brett Goldstein, Bowen Yang.

Η ταινία είναι βασισμένη στους χαρακτήρες Garfield του: Jim Davis

Διανομή από την FEELGOOD.

Στη μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι: Κώστας Τερζάκης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βάσια Λακουμέντα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Στεφανία Φιλιάδη, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δημήτρης Σάρλος, Zoe Pre, NiVo (Νίκος Βουρλιώτης), Χρήστος Συριώτης, Βασίλης Μήλιος, Βασίλης Παπαστάθης, Γιάννης Υφαντής.

Διάρκεια: 101 λεπτά.

Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του αγαπημένου τεμπελόγατου!

 

Αίθουσα 4 στις 18.20 καθημερινά (μεταγλωττισμένο),

Αίθουσα 5 στις 17.30 μόνο Πέμπτη με Κυριακή του Θωμά (μεταγλωττισμένο)

"Kung Fu Panda 4"

Διασκεδαστική Animation ταινία Αμερικανικής παραγωγής 2024.

Διάρκεια: 94 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ.

Ο Πο καλείται να αναλάβει τον ρόλο του Μεγάλου Δασκάλου στην Κοιλάδα της Ειρήνης. Πέρα από τις ελλιπείς γνώσεις πνευματισμού που διαθέτει, πρέπει πρώτα να βρει και να εκπαιδεύσει κάποιον στη θέση που αφήνει κενή, εκείνη του Δράκου Πολεμιστή.

Η αγαπημένη των παιδιών, ταινία από την Universal Pictures επέστρεψε με ένα ακόμη σίκουελ, το «Kung Fu Panda 4» με τον Πο σε νέες περιπέτειες.

Ο Αμερικανός κωμικός Τζακ Μπλακ (Jack Black) χαρίζει την φωνή του στον πιο απίθανο και άξιο μαχητή του κουνγκ φου στον κόσμο, για ένα ξεκαρδιστικό, ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στην αγαπημένη σειρά δράσης της DreamWorks Animation.

Την σκηνοθεσία έχει υπογράψει ο Αμερικανός κωμικός Μάικ Μίτσελ (Mike Mitchell) ενώ διάσημοι ηθοποιοί δανείζουν την φωνή τους όπως οι Βαϊόλα Ντέιβις (Viola Davis), Ντάστιν Χόφμαν (Dustin Hoffman), Τζέιμς Χονγκ (James Hong), Awkwafina και Ίαν ΜακΣέιν (Ian McShane).

Το προηγούμενο «Kung Fu Panda» (το 3ο) είχε παιχθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016.

Διανομή από την Τanweer.

Η ταινία στη χώρα μας ήδη έχει ξεπεράσει τα 150.000 εισιτήρια. Οι παγκόσμιες εισπράξεις ανέρχονται στα 520,7 εκατ. δολάρια.

Aίθουσα 8 στις 18.10 μόνο Πέμπτη με Κυριακή του Θωμά (μεταγλωττισμένο)

«Ο Χορός των Φαντασμάτων - The Canterville Ghost»

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων σε διανομή από τη ROSEBUD.21.

Ένα φάντασμα αποτυγχάνει παταγωδώς να τρομάξει μια οικογένεια θνητών, αλλά αντ’ αυτού γνωρίζει το νόημα της αληθινής φιλίας, σε αυτήν την απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη μυστήριο, ανατροπές και πολύ, πολύ γέλιο!

Το σενάριο είναι βασισμένο στη φανταστική ιστορία «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Η σκηνοθεσία στην ταινία «Ο Χορός των Φαντασμάτων» είναι των Kim Burdon & Robert Chandler.

Σενάριο: Cory Edwards, Giles New & Keiron Self.

Διάρκεια: 89 λεπτά

Πρόκειται για Αγγλική παραγωγή του 2023.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Cinefil