ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάζα: Επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες σε βομβαρδισμό του Ισραήλ

Κοινοποίηση
Tweet

Επτά νεκροί, πολλοί τραυματίες σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωση παλαιστινιακού νοσοκομείου.

Αεροπορικός βομβαρδισμός του Ισραήλ σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 8 Μαΐου στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε νοσοκομείο.

Ο βομβαρδισμός έπληξε διαμέρισμα σκοτώνοντας επτά μέλη της οικογένειας Αλ Λου στη Γάζα (βόρεια), ανέφερε το νοσοκομείο Αλ Αχλί.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν, επίσης, λόγο για πυρά και βομβαρδισμούς στο κεντρικό και στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού τομέα, ειδικά στη Ράφα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε μεταδώσει αργά χθες το βράδυ το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News, που πρόσκειται στις υπηρεσίες πληροφοριών, επικαλούμενο «υψηλόβαθμο αξιωματούχο», «όλες οι πλευρές» συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, «συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» για μία εκεχειρία μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Χαμάς.

Αυτή η πληροφορία είχε έρθει στο φως εν μέσω των νέων συνομιλιών στο Κάιρο, την επομένη της αποδοχής από τη Χαμάς πρότασης για κατάπαυση του πυρός που κατέθεσαν η Αίγυπτος και το Κατάρ.

Η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ διεξήγαγαν συνομιλίες με τη Χαμάς.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε δώσει εντολή στην ισραηλινή αντιπροσωπεία να «συνεχίσει να είναι άκαμπτη ως προς τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την απελευθέρωση» των ομήρων, καθώς και για τις «βασικές» προϋποθέσεις για την εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις