ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον Ανακριτή σήμερα οι συλληφθέντες για τη διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Κοινοποίηση
Tweet

18 άτομα θα περάσουν το κατώφλι των δικαστηρίων

Στον ανακριτή Πατρών για να απολογηθούν αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα μέλη της οργάνωσης που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο της Πάτρας.

Ένας 19χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα χθες και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση και ότι όλο αυτό το «επίμαχο» χρονικό διάστημα βρισκόταν στην Πάρο για εργασία. Μάλιστα στην απολογία του είπε ότι είναι και θύμα αυτής της ιστορίας καθώς τον εκβίαζαν και ότι έφυγε από την Πάτρα για να «γλιτώσει».

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, συνολικά θα περάσουν το κατώφλι των Δικαστηρίων άλλα 18 άτομα: 

Τρεις άνδρες, αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,

Οκτώ μέλη (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) της εγκληματική οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων μελών συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14,15,17 και 17 ετών αντίστοιχα.

Έξι γονείς – κηδεμόνες των ανηλίκων,

Μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση.

Σε βάρος των δώδεκα μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχει σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

Σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων των ανηλίκων έχει σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος της μαθήτριας για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι τους τελευταίους δύο μήνες, στην Πάτρα, η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες  ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση και για να πετύχουν τον σκοπό τους διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμούς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.
 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις